Aflevering 03 | Vrouw-Zijn In De Arabische Cultuur, Wegvluchten Van Alles Wat Je Kent En Het Volgen Van Je Gevoel Met Heba Mshalah

03 | Vrouw-zijn in de Arabische cultuur, wegvluchten van alles wat je kent en het volgen van je gevoel met Heba Mshalah
· Aflevering van de podcast: Met Andere Woorden: Gesprekken met het onbekende

Heba (33) is geboren in Aleppo, Syrië en is vijf jaar geleden met haar man en twee kinderen naar Nederland gevlucht. Inmiddels woont ze in Veendam en werkt ze als Goudsmid en coördinator bij het integratieprogramma Vlucht Voorwaarts - waar we elkaar hebben ontmoet. We praten over hoe haar leven was voor ze vluchtten, hoe ze samen met haar man besloot alles achter te laten en hoe het is om in een cultuur te komen die zo anders is dan je gewend bent. Integreren in Nederland en tegelijkertijd je eigen opvoeding en cultuur in ere houden valt niet mee. Door naar haar gevoel te luisteren maakt ze beslissingen over welk deel van de Nederlandse cultuur ze overneemt en wat van de Arabische cultuur ze behoudt. Heba is een sterke vrouw die me veel leerde zowel over mijn eigen culturele bril als op het gebied van doorzettingsvermogen ondanks de vele obstakels die het leven haar geeft.

Met Andere Woorden: Gesprekken met het onbekende

Met Andere Woorden: Gesprekken met het onbekende

Gemaakt door: Melanie Kamping Eerste aflevering: 30/08/2023

De podcast Met Andere Woorden: Gesprekken met het onbekende heeft in totaal 18 afleveringen

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

03 | Vrouw-zijn in de Arabische cultuur, wegvluchten van alles wat je kent en het volgen van je gevoel met Heba Mshalah

Met Andere Woorden: Gesprekken met het onbekende · 23-08-2021

00:00 00:39:33