Aflevering Hoe Toegankelijk Zijn Onze Dagelijkse Bankzaken Nou? We Duiken Er In Op Het Jaarcongres Van Betaalvereniging Nederland

Hoe toegankelijk zijn onze dagelijkse bankzaken nou? We duiken er in op het Jaarcongres van Betaalvereniging Nederland
· Aflevering van de podcast: Nieuwe Knikkers

2,6 miljoen Nederlanders hebben moeite met de dagelijkse bankzaken, 1 op de 6 volwassenen. Dat was 1 van de belangrijkste conclusies uit het onderzoek dat De Nederlandsche Bank begin 2023 heeft uitgevoerd. Daarmee kwam toegankelijkheid van bankieren en betalen in de spotlight. Dat er niet alleen maar over gesproken wordt, maar inmiddels ook veel actie wordt ondernomen laat het Jaarcongres van de Betaalvereniging zien, Tijd voor toegankelijkheid!  De Nieuwe Knikkers waren erbij en doen verslag! Daarnaast komen achtereenvolgens ook de volgende experts aan het woord: - Houda Noussi met een prachtige gedicht over deze problematiek; - Miriam Osten over de aanleiding voor dit congres en de eerste behaalde resultaten van het programma Toegankelijk bankieren; - Michel van Bommel vertelt over de impact van de European Accessibility Act;  - Kristel Thieme laat zien hoe ze mensen helpt met de Digihandig app; - Gijs Boudewijn rondt af en geeft zijn rapportcijfer voor de toegankelijkheid van het betalingsverkeer in Nederland. Linkjes: Meer informatie, filmpjes en presentaties van het Jaarcongres van Betaalvereniging Nederland Meer informatie over de European Accessibility Act Podcast met Inge van Dijk over het onderzoek van DNB over de toegankelijkheid van betalingsverkeer  Podcast met Thijs Janssen over de innovaties van ING Factory Podcast met Vincent Everts en Maurice de Hond over de mogelijkheden van AI ----------------------------- Deze aflevering is mede-mogelijk gemaakt door Betaalvereniging Nederland en Endava, software engineering for a digital age.

Nieuwe Knikkers

Nieuwe Knikkers

Gemaakt door: Arlette Broex & Gertjan Rösken Eerste aflevering: 21/08/2022

De podcast Nieuwe Knikkers heeft in totaal 106 afleveringen

Vorige aflevering

Volgende aflevering

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

Hoe toegankelijk zijn onze dagelijkse bankzaken nou? We duiken er in op het Jaarcongres van Betaalvereniging Nederland

Nieuwe Knikkers · 18-11-2023

00:00 00:41:55