Aflevering 50. Mieke De Wit En Monique Van Den Heuvel Over Kairos In De Klas. Pedagogiek Met Hart, Hoofd, Handen En Voeten.

50. Mieke de Wit en Monique van den Heuvel over Kairos in de klas. Pedagogiek met hart, hoofd, handen en voeten.
· Aflevering van de podcast: Onderwijs leiden met hart en ziel

Te gast zijn Mieke de Wit en Monique van den Heuvel en we spreken over Kairos in de klas. Pedagogiek met hart, hoofd, handen en voeten. In aflevering 35 sprak ik ook al eens met hen over hun leergang Verdiepende Pedagogiek. Het boek is daaruit ontsproten. We beginnen met persoonlijke pedagogische vragen geïnspireerd op de Proust Questionnaire. Zo blijkt hun hoogste geluk in de pedagogiek te liggen in het stille, intuïtieve weten van leraren en in het op adem komen met anderen bijvoorbeeld in momenten van Kairos, de metafoor uit de boektitel. Daarna gaan we in op de richtinggevende principes van hun boek, zoals het belang van spelen en van jouw mens-zijn vanuit hart, hoofd, handen en voeten, maar ook van het je bewustzijn van macht en het je emanciperen tot wie en hoe jij wilt zijn als leraar en mens. Pedagogiek wordt tussen neus en lippen door gedefinieerd als fascinatie hebben voor de groei van anderen. Hun boek bedoelen ze als doeboek, maar zit niet vol tips en tricks. Mieke en Monique nemen je mee langs pedagogische teksten en bieden reflectievormen, spelvormen en literatuur aan als bronnen van inspiratie voor de eigen praktijk van iedere leraar of leidinggevende zelf. Op woensdagmiddag 22 maart is er een speelse conferentie over het boek aan de Hogeschool Rotterdam. Opgave loopt via de socials van Monique van den Heuvel. Of Google op Kairos in de klas. Deze podcast is mede mogelijk gemaakt door ATTC, schoolleidersopleiding in Hilversum, en De vallei van het goede leven.

Onderwijs leiden met hart en ziel

Onderwijs leiden met hart en ziel

Gemaakt door: Taco Visser Eerste aflevering: 25/03/2022

De podcast Onderwijs leiden met hart en ziel heeft in totaal 75 afleveringen

Vorige aflevering

Volgende aflevering

51. Gert Verbrugghen over Regie in de klas

51. Gert Verbrugghen over Regie in de klas

Maker: Taco Visser Datum: 10-03-2023

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

50. Mieke de Wit en Monique van den Heuvel over Kairos in de klas. Pedagogiek met hart, hoofd, handen en voeten.

Onderwijs leiden met hart en ziel · 24-02-2023

00:00 00:54:45