Aflevering Ons Soort Mensen, Aflevering 7. We Zouden Onze Problemen Kunnen Oplossen Als De Overheid Stopt Met Tegenwerken

Ons Soort Mensen, aflevering 7. We zouden onze problemen kunnen oplossen als de overheid stopt met tegenwerken
· Aflevering van de podcast: Ons Soort Mensen

Publicist, auteur en voormalig verslaggever bij het Financieele Dagblad Cees van Lotringen, te gast in aflevering 7 van de podcast ‘Ons soort mensen’ heeft er geen twijfel over: het neoliberale systeem dat in Nederland de moraliteit op de achtergrond heeft gedrukt en ons land een louter economische identiteit heeft bezorgd, loopt vast. Uit de Nederlandse geschiedenis die hij beschrijft in zijn boek ‘Tot hier en nu verder. Nederland op de drempel van een nieuwe tijd’ weten we dat het eind van een tijdperk uiteindelijk tot ellende leidt als de zittende leiders niet komen met een nieuw verhaal; revolutie, oorlog, opstand, meestal gevolgd op een groeiende ontevredenheid bij het volk. Bijna nergens ter wereld is de vermogensongelijkheid zo groot als hier. Al geven we het niet graag toe: we zitten behoorlijk in de shit. Niet getreurd: we zijn inventief en vindingrijk en zullen de problemen overwinnen als de overheid zou stoppen met het tegenwerken van zijn eigen bevolking.   Dit is podcast #7 van Ons soort mensen, waarin we ook deze actualiteit bespreken: de conclusie van de Financial Times dat Nederland het eerste land ter wereld is dat werkelijk aanloopt tegen de grenzen van de groei en we hebben het over het gebrek aan lef van onze intelligentsia om zich te mengen in de discussie over de toekomst van Nederland.

Ons Soort Mensen

Ons Soort Mensen

Gemaakt door: Frank du Mosch Eerste aflevering: 11/12/2022

De podcast Ons Soort Mensen heeft in totaal 11 afleveringen

Vorige aflevering

Aflevering 6 van Ons Soort Mensen

Aflevering 6 van Ons Soort Mensen

Maker: Frank du Mosch Datum: 14/03/2023

Volgende aflevering

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

Ons Soort Mensen, aflevering 7. We zouden onze problemen kunnen oplossen als de overheid stopt met tegenwerken

Ons Soort Mensen · 04-04-2023

00:00 00:45:43