Aflevering 30 - Parmezaan & Paasbrunch

30 - Parmezaan & paasbrunch
· Aflevering van de podcast: Opscheppers

Brian tilt marathonkoken naar een hoger niveau en staat maar liefst 18 (!) uur in de keuken om zijn moeder de perfecte verjaardag te bezorgen. Marieke is helemaal into de parmezaankorst en gooit dit overal doorheen voor extra smaak. Emma is nog steeds herstellende van de griep, maar tovert toch een waanzinnige maaltijd met nieuwe smaken op tafel. Als Losse Pols hebben we weer eens een makkelijke pasta en de luisteraarsvraag willen we eigenlijk niet beantwoorden, maar zet ons toch aan het denken. ??Fooienpod - Geniet je elke week van onze podcast en kun je wat geld missen? Via Fooienpod kun je ons eenmalig of maandelijks fooi geven, al vanaf 1 euro. Love you! ??Kookboek: Mandalay van Mimi Aye ???????Recept: radicchio met hot honey vinaigrette ??Wijnkameel: Ontvang 10 procent korting op het gehele assortiment van Wijnkameel met de code OPSCHEPPERS10. Ga naar Wijnkameel.nl, kies uit de meest heerlijke Duitse wijnen en vul tijdens het afrekenen de code in. ??Ingrediënten Emma’s spinazie/koolpasta - wilde spinazie, boerenkool of cavolo nero - lekker veel olijfolie - veel knoflook, in plakjes - veel ansjovis - chilivlokken - pasta naar keuze - goede klont boter - Parmezaanse kaas Snijd de spinazie of kool fijn en bak in ruim olijfolie 5 minuten. Voeg de knoflook en ansjovis toe en bak nog 10 tot 15 minuten, tot de spinazie/kool heel erg is geslonken en bijna karameliseert. Voeg de chilivlokken toe en bak nog een paar minuten. Kook intussen de pasta in ruim gezouten water iets korter dan de verpakking zegt. Voeg de pasta toe aan de pan met de spinazie/kool en goed veel pastawater (zeker 100 milliliter per persoon maar misschien wel meer). Roer alles tot de pasta gaar is en de saus mooi glossy. Voeg een klont boter toe, roer om en serveer met veel Parmrezaanse kaas. Ook lekker met gekookte boontjes of kikkererwten als je die toevallig in huis hebt. Of met tomaatjes. Voor de vega’s: vervang de ansjovis door miso, maar voeg die wel pas later toe. Miso verbrandt namelijk als je hem zo lang bakt. ??Insta: @opscheppersdepodcast ??Samenwerken: info@opscheppersdepodcast.nl ??Productie: MSG Media & Rinse Media ??Kookboek: pre-order Emma’s noedelboek

Opscheppers

Opscheppers

Gemaakt door: MSG Media Eerste aflevering: 06/09/2022

De podcast Opscheppers heeft in totaal 47 afleveringen

Vorige aflevering

29 - Tot volgende week

29 - Tot volgende week

Maker: MSG Media Datum: 03/04/2023

Volgende aflevering

31 - Radijs & restjes

31 - Radijs & restjes

Maker: MSG Media Datum: 17-04-2023

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

30 - Parmezaan & paasbrunch

Opscheppers · 10-04-2023

00:00 0:53:27