Aflevering 32 - Asperges & All Out

32 - Asperges & all out
· Aflevering van de podcast: Opscheppers

Marieke bezoekt een oude liefde, gaat daar all out en deelt tips hoe je zo veel mogelijk van het menu kunt bestellen. Emma zet zich over haar fermentatie-angst heen en gaat aan de slag met witte kimchi. Brian reist af naar het oosten, op zoek naar het witte goud. Als Losse Pols hebben we weer een lekker-op-alles-saus uit de Kantonese keuken en tijdens het dilemma bespreken we groente-trauma’s uit onze jeugd. ??Fooienpod - Geniet je elke week van onze podcast en kun je wat geld missen? Via Fooienpod kun je ons eenmalig of maandelijks fooi geven, al vanaf 1 euro. Love you! ??Instagramtip: dees_table ??Kookboek: Plentiful van Denai Moore ??Kookboek: Zoet Genoeg van Alison Roman ?? YouTube: Esther Choi maakt witte kimchi ??Ingrediënten Emma’s zalm met zwarte boontjes - zalmfilet zonder huid - gefermenteerde zwarte boontjes/salted black beans (toko), fijngehakt - gember, fijngehakt - knoflook, fijngehakt - klein scheutje lichte sojasaus - klein beetje Shaoxing rijstwijn - koriander, fijngehakt - bosui, fijngehakt - neutrale olie Leg de zalm in een diep bord, meng de boontjes, gember en knof en leg erop. Giet een beetje sojasaus en Shaoxing rijstwijn in het bord. Stoom de zalm afhankelijk van de dikte zo’n 6 tot 9 minuten. Haal het bord met de zalm voorzichtig (heet!!) uit de stoomsituatie, bijvoorbeeld met een keukentang. Leg een flinke berg koriander en bosui op de zalm. Verhit een paar eetlepels olie in een steelpannetje en giet deze over de koriander en bosui zodat ze wild gaan sizzelen. Serveer de zalm op rijst en (gestoomde) groente en schep er lekker veel saus over. Tip: De saus is ook lekker op zijden tofu (koud of gestoomd), gestoomde witvis of gestoomde aubergine. ??Insta: @opscheppersdepodcast ??Samenwerken: info@opscheppersdepodcast.nl ??Productie: MSG Media & Rinse Media ??Kookboek: pre-order Emma’s noedelboek

Opscheppers

Opscheppers

Gemaakt door: MSG Media Eerste aflevering: 06/09/2022

De podcast Opscheppers heeft in totaal 47 afleveringen

Vorige aflevering

31 - Radijs & restjes

31 - Radijs & restjes

Maker: MSG Media Datum: 17/04/2023

Volgende aflevering

33 - Limonade en lactose

33 - Limonade en lactose

Maker: MSG Media Datum: 01-05-2023

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

32 - Asperges & all out

Opscheppers · 24-04-2023

00:00 0:51:32