Aflevering Welk Effect Heeft De Coronacrisis Gehad Op De Veerkracht En Kansen(On)Gelijkheid Van Jongeren En Volwassenen?

Welk effect heeft de coronacrisis gehad op de veerkracht en kansen(on)gelijkheid van jongeren en volwassenen?
· Aflevering van de podcast: Over Onderwijs & Opvoeding

In deze podcast gaan we dieper in op het welzijn van leerlingen in het basisonderwijs (PO) en bespreken we de effecten van social distancing op jongeren en volwassenen. Welk effect heeft de corona crisis gehad op de veerkracht van jongeren en volwassen? Wat is er nodig om de aankomende periode de kansengelijkheid te verbeteren en welke interventies hebben een positief effect op het welzijn en welbevinden van jongeren?      We bespreken deze thema’s aan de hand van actueel uitgevoerd wetenschappelijk onderzoek. Drie wetenschappers zijn in de studio:     Lisa Gaikhorst werkt als universitair docent binnen de opleiding Onderwijswetenschappen en de Universitaire Pabo van de UvA en is als onderzoeker verbonden aan het Research Institute of Child Development and Education. Doet voornamelijk onderzoek in het PO. Centrale thema’s waar ze zich op richt zijn: voorbereiding en ondersteuning van (beginnende) leraren m.b.t. het lesgeven in een grootstedelijke context, kansenongelijkheid, samenwerkingsverbanden tussen scholen en kennisinstituten. Ze is ook projectleider van de werkplaats Gelijke onderwijskansen.     Femke Scheffers: Orthopedagoog en gedragsdeskundige bij MEE. Zij voert psyscho diagnostisch onderzoek uit waarbij sprake is van een vermoeden van een verstandelijke beperking. Om hen zo door te verwijzen naar passende ondersteuning. Naast haar werk in de praktijk is ze promovenda bij de UVA en dit promotieonderzoek is gericht op veerkracht bij volwassenen met een verstandelijke beperking.     Levi van Dam: gepromoveerd op natuurlijk mentorschap in de jeugdhulp, werkzaam bij de UvA forensische orthodepogiek als docent en onderzoeker. Daarnaast is hij actief in de jeugdhulp door nieuwe initiatieven te ondernemen zoals JIM, Jouw Ingebrachte Mentor en Garage2020, innovatienetwerk voor jeugdvraagstukken. Dit laatste doet hij vanuit Levvel, specialisten voor jeugd en gezin. 

Over Onderwijs & Opvoeding

Over Onderwijs & Opvoeding

Gemaakt door: Universiteit van Amsterdam / UvA / Pedagogische en Onderwijswetenschappen Eerste aflevering: 29/03/2022

De podcast Over Onderwijs & Opvoeding heeft in totaal 17 afleveringen

Volgende aflevering

Seksuele en genderdiversiteit: kunnen we met Paarse Vrijdag heteronormativiteit doorbreken?

Seksuele en genderdiversiteit: kunnen we met Paarse Vrijdag heteronormativiteit doorbreken?

Maker: Universiteit van Amsterdam / UvA / Pedagogische en Onderwijswetenschappen Datum: 17-11-2021

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

Welk effect heeft de coronacrisis gehad op de veerkracht en kansen(on)gelijkheid van jongeren en volwassenen?

Over Onderwijs & Opvoeding · 06-09-2021

00:00 00:29:58