Aflevering Linda De Looper #64 Digitale Transformatie Bij De Luchtmacht: Laat Computers Doen Waar Ze Goed In Zijn, Zodat Mensen Het Werk Kunnen Doen Dat Alleen Mensen Kunnen.

Linda de Looper #64 Digitale Transformatie bij de Luchtmacht: Laat computers doen waar ze goed in zijn, zodat mensen het werk kunnen doen dat alleen mensen kunnen.
· Aflevering van de podcast: Samen Sterker Podcast Defensie

Kol. Linda de Looper richtte in 2021 het programma Digitale Transformatie bij de Luchtmacht op. Het doel van het programma is om door middel van digitalisering slimmer, sneller en beter Airpower te kunnen leveren. Hierbij wordt uitgegaan van Multidomein optreden en data gedreven opereren. Het programma ziet digitalisering als het verbeteren of versnellen van processtappen met oplossingen zoals automatisering of een software applicatie. Kortom: computers laten doen waar ze goed in zijn, zodat mensen het werk kunnen doen dat alleen mensen kunnen. Een Adaptieve Krijgsmacht is volgens Linda: - Zo ingericht, dat besluitvorming daar wordt neergelegd waar het werk wordt gedaan; - Een krijgsmacht waar collega’s weten waaraan ze bijdragen en daardoor voelen dat ze deel uitmaken van een groter geheel; - Een omgeving waarin fouten maken mag, zodat mensen het lef tonen om nieuwe dingen te proberen en hiervan leren. In deze podcast hoor je meer over de doelen en werkwijze van het programma, maar ook over uitdagingen en risico’s. Vragen die o.a. gesteld worden door host Dennie van Diesen zijn: - Hadden we 15 jaar geleden niet al moeten starten met deze digitale transformatie? - En is de scope van een digitale transformatie niet enorm. Hoe doe je deze triage? Daarnaast werpt Linda een blik op de toekomst en deelt tips over hoe ook jij kan bijdragen aan een digitaal sterke krijgsmacht. Wil je meer weten over het programma? Stuur dan een mailtje naar CLSK.digitale.transformatie@mindef.nl. Daarnaast kan je de komende periode meer experts verwachten in de Samen Sterker podcast die bijdragen aan de digitale transformatie van de Luchtmacht, en daarmee van Defensie.

Samen Sterker Podcast Defensie

Samen Sterker Podcast Defensie

Gemaakt door: Ministerie van Defensie Eerste aflevering: 31/07/2022

De podcast Samen Sterker Podcast Defensie heeft in totaal 65 afleveringen

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

Linda de Looper #64 Digitale Transformatie bij de Luchtmacht: Laat computers doen waar ze goed in zijn, zodat mensen het werk kunnen doen dat alleen mensen kunnen.

Samen Sterker Podcast Defensie · 20-10-2022

00:00 0:36:15