Aflevering Richard Peper #65: Koffie Is Het Ultieme Middel Om ‘Het Echte’ Gesprek Aan Te Gaan. Hoe Vaak Stel Jij De Vraag Aan Je (Militaire)Collega; Hoe Gaat Het Nu Echt Met Je?

Richard Peper #65: Koffie is het ultieme middel om ‘het echte’ gesprek aan te gaan. Hoe vaak stel jij de vraag aan je (militaire)collega; hoe gaat het nu echt met je?
· Aflevering van de podcast: Samen Sterker Podcast

In deze podcast een wel heel bijzonder verhaal van oud-marinier Richard Peper. Richard levert o.a. koffie aan Defensie en het Veteranenhuis in Schagen. Als officier bij het Korps Mariniers draait Richard tussen 1999 en 2014 vier uitzendingen. Na een heftige uitzending in Afghanistan is zijn emmertje vol. Hij wordt in 2010 gediagnosticeerd met PTSS en besluit de dienst te verlaten.  We praten in alle kwetsbaarheid over deze periode uit zijn leven. Hoe ging hij om met deze gevoelens, wanneer trok hij aan de bel en wat deed hij? Daarnaast belichtten we ook de kant van het thuisfront in relatie tot deze situatie. In deze zelfde periode verliet Richard Defensie en dacht, wat nu…  “Ik had niet echt een plan. Het enige wat steeds in me opkwam was koffie, verbinding, samenzijn. Wat ik wel zeker wist is dat ik een product wilde maken voor veteranen. Juist bij deze groep is de behoefte aan verbinding vaak groot, omdat praten over moeilijke gebeurtenissen soms lastig is.. Ik zag koffie als hulpmiddel naar een groter doel: hen samenbrengen.” KoffieBuddies was geboren! Inmiddels werkt Richard bij de vrijwillige brandweer en levert koffie aan Defensie in het Veteranenhuis in Schagen. Een deel van zijn opbrengsten gaan naar deze laatste partij.  “Onder het genot van een bakje koffie komen de mooiste gesprekken tot stand. Ontzettend belangrijk, met name voor veteranen. Ik kom er zelf sinds mijn vertrek bij Defensie ook graag.” Verder reflecteert Richard op de Adaptieve Krijgsmacht. Volgens Richard is Defensie verhongert doordat ‘verantwoording’ belangrijker is geworden dan waar het volgens hem echt om zou moeten gaan.  Defensie moet opnieuw leren hoe het is om te innoveren, vertelt hij in alle voorzichtigheid, van de zijlijn geeft hij aan. Luister deze podcast en laat ons weten wat je ervan vond zodat wij de podcast kunnen verbeteren. Heb jij daarnaast gasten die echt langs zouden moeten komen? Laat het ons weten via: samensterkerpodcast@gmail.com

Samen Sterker Podcast

Samen Sterker Podcast

Gemaakt door: Ministerie van Defensie Eerste aflevering: 25/03/2022

De podcast Samen Sterker Podcast heeft in totaal 49 afleveringen

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

Richard Peper #65: Koffie is het ultieme middel om ‘het echte’ gesprek aan te gaan. Hoe vaak stel jij de vraag aan je (militaire)collega; hoe gaat het nu echt met je?

Samen Sterker Podcast · 01-11-2022

00:00 0:52:05