Aflevering Thuismatch #3 Met Mathieu Van Der Poel: "De Tour Komt Ongelegen Voor Tokio, Maar Ik Ben Het Aan Sponsors Verplicht"

Thuismatch #3 met Mathieu van der Poel: "De Tour komt ongelegen voor Tokio, maar ik ben het aan sponsors verplicht"
· Aflevering van de podcast: Sporza Thuismatch

Mathieu van der Poel geeft zichzelf 8 op 10 voor zijn prestaties in het coronawielerjaar. Dat vertelt de winnaar van de Ronde van Vlaanderen aan Ruben Van Gucht in de Sporza Thuismatch. Van der Poel blikt terug op zijn jaar en zijn duel met Wout van Aert en kijkt vooruit naar 2021. Een van de doelen volgend jaar voor Van der Poel is olympisch goud op de mountainbike. "Mountainbike is nog specifieker dan cross. Ik ben wel vrij technisch en in het veldrijden behoor ik bij de top, maar in het mountainbiken is dat de middenmoot. Vorig jaar had ik na 4 jaar wel het gevoel dat ik volleerd was." "Het uitstel van de Spelen is een nadeel voor mij. Vorig jaar stond ik waar ik wou staan en was ik klaar voor de Spelen. Ik had bijna alle Wereldbekers gereden, ik wist waar ik stond ten opzichte van de concurrentie en ik voelde me super op mijn fiets." "Nu is er een jaar voorbij waarin ik amper op mijn mountainbike gezeten heb. Het is toch weer een vraagteken. De droom en de hoop op olympisch goud is zeker niet weg, maar het wordt toch een stuk moeilijker." Ook de voorbereiding op de Spelen zal er anders uitzien. "Ja, de Tour valt erg ongelegen. De Tour is ondergeschikt aan de Spelen, maar ik ga ook niet naar Frankrijk om 10 dagen mee te bollen en dan te vertrekken." Zou Van der Poel de Tour dan overslaan? "Ik denk dat ik het aan de sponsors verplicht ben om aan de Tour mee te doen. Het seizoen is een moeilijke puzzel en niet alleen mijn eigen ambities tellen mee. Ik onderschat nooit het belang van de sponsors. Zonder hen is er geen sport. Maar ik kan dus niet helemaal doen wat ik zelf wil." De prestatie van het seizoen van Van der Poel was de Ronde van Vlaanderen. "Mijn zege in de BinckBank Tour was ook wel een van mijn straffere stoten en het Nederlands Kampioenschap ook. Mijn fysieke prestaties waren misschien beter in andere koersen, maar het is wel de Ronde." "De impact daarvan is groter dan van bijvoorbeeld een wereldtitel in het veld. Mijn seizoen was al goed, maar daar heb ik het uitstekend gemaakt." Hij klopte op de finish Wout van Aert. "Ik sta niet heel vaak stil bij mijn overwinningen, maar na die zege wel. Als je weet waar we allebei vandaan komen en dan ziet hoe we samen naar de finish rijden in de Ronde, daar mag je bij stilstaan. Het is een iconisch beeld. Die foto wordt misschien hét beeld van mijn carrière. Als ik dat zelf als kind had gezien op tv dan zou ik ook door de woonkamer aan het lopen zijn. Een sport heeft dit nodig." Hoe zit het met de band tussen Mathieu en Wout? "Hij is mijn rivaal sinds we klein zijn. Maar we hebben ook veel aan elkaar gehad. Als je een van de twee wegneemt, is het plots een ander gegeven." Meer lezen of weten? https://sporza.be/artikels/van-der-poel-tour-komt-ongelegen-maar-ik-ben-het-aan-sponsors-verplicht~1608219556885/

Sporza Thuismatch

Sporza Thuismatch

Gemaakt door: Sporza Eerste aflevering: 05/03/2023

De podcast Sporza Thuismatch heeft in totaal 19 afleveringen

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

Thuismatch #3 met Mathieu van der Poel: "De Tour komt ongelegen voor Tokio, maar ik ben het aan sponsors verplicht"

Sporza Thuismatch · 22-12-2020

00:00 00:53:19