Aflevering Spraakwater S1e6: 'Sterrenstof' – Over Nieuwe Woorden, Taalblending, Onder Invloed Zijn En Niet Zo Jeugdige Rappers

Spraakwater S1E6: 'Sterrenstof' – Over nieuwe woorden, taalblending, onder invloed zijn en niet zo jeugdige rappers
· Aflevering van de podcast: Spraakwater

In de extra lange slotaflevering van het eerste seizoen van de podcast Spraakwater staat een gouden ouwe centraal: met ‘Sterrenstof’ analyseren we de ontwikkeling van De Jeugd van Tegenwoordig; zijn ze tegenwoordig nog jeugdig? Een aflevering van buitenaardse kwaliteit, van spectaculaire klasse! We praten over taalvernieuwing, nieuwe woorden, over de geloofwaardigheid van rappers, over het blenden van het Engels met het Nederlands, en we associëren vrij en onder invloed: waarom houdt iedereen van De Jeugd? Is Vjeze Fur de enige die gebruikt? Wat maakt dit nummer zo tijdloos? Wat kunnen we nog verwachten van De Jeugd? En wat kunnen we verwachten van de Spraakwater-gastheer en gastvrouw in en na de zomer? Bronnen Sterrenstof (De Jeugd van Tegenwoordig; 2010 Magnetron Music/TopNotch) Aldiedingen (De Jeugd van Tegenwoordig; 2010 Magnetron Music/TopNotch) Buma in me zak (De Jeugd van Tegenwoordig; 2008 Magnetron Music/TopNotch) Diamanten (Sef, Hans de Booij; 2011 TopNotch) Dom, lomp en famous (The Opposites, Dio, Willie Wartaal; 2007 TopNotch) Een echte (Faberyayo; 2012 Magnetron Music) Hi! My name is (Eminem; 1999 Interscope) Hollereer (De Jeugd van Tegenwoordig; 2008 Magnetron Music/TopNotch) Lucy in the sky with diamonds (The Beatles; 1967 Parlophone/Capitol) Ooit zullen wij vrij zijn (Willem; 2018 TopNotch) Sukkel voor de liefde (The Opposites, Mr. Probz; 2013 TopNotch) Viervoeters (Extince; 1998 TopNotch) Wopwopwop (De Tentbakkers) (De Jeugd van Tegenwoordig; 2008 Magnetron Music/TopNotch)

Spraakwater

Spraakwater

Gemaakt door: Steve Bertens Eerste aflevering: 10/06/2020

De podcast Spraakwater heeft in totaal 12 afleveringen

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

Spraakwater S1E6: 'Sterrenstof' – Over nieuwe woorden, taalblending, onder invloed zijn en niet zo jeugdige rappers

Spraakwater · 26-06-2020

00:00 52:30