De Nederlandse landbouw heeft te maken met een veelvoud van ‘single-issue’ dossiers: stikstof, water, biodiversiteit, klimaat, dierenwelzijn. Op het erf komt alles samen. Het zorgt voor veel beperkingen, en soms zelfs elkaar tegensprekende regels. De nadruk op beperkingen, in combinatie met een onzekere toekomst en krimp, werken demotiverend. Daarom de vraag: hoe maken we duurzaamheid LEUK voor de boer? Want uiteindelijk moet de boer het doen. Deze aflevering horen we van onderzoekers hoe zij denken dat duurzaam boeren leuk wordt. Gespreksleider Josien Kapma spreekt met Wouter de Jong en Joan Reijs, respectievelijk strateeg bij adviesbureau Boerenverstand en senior onderzoeker bij Wageningen Research. Wat zijn de voordelen van een set nieuwe kengetallen, een gemeenschappelijke taal voor duurzaamheid? Wil je onze podcast steunen? Dat kan met een donatie via een Tikkie: ???tikkie.me/pay/FoodlogMedi/qgz3xDRUAru9p2xVwHfcmp
Gemaakt door: Foodlog Media Eerste aflevering: 12-11-2024
De podcast Studio Foodlog heeft in totaal 54 afleveringen
Maker: Foodlog Media Datum: 23-06-2025
Disclaimer: De podcast (artwork) is geembed op deze pagina en is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast. Deze is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl. Voor reclamering dient u zich te wenden tot de eigenaar/ maker van deze podcast.