Aflevering Waarom Het Belangrijk Is Ons Drieledige Brein En Ontwikkelingsfasen Beter Te Begrijpen Voor Verandering - Met Marianne Bentzen (#17)

Waarom het belangrijk is ons drieledige brein en ontwikkelingsfasen beter te begrijpen voor verandering - met Marianne Bentzen (#17)
· Aflevering van de podcast: The Embodiment Talks (Nederlands)

In deze Embodiment Talk praat ik met Marianne Bentzen over maatschappelijke verandering door een neuroaffectieve ontwikkelingspsychologie bril. Het lijkt namelijk zo makkelijk om goed doordachte concepten van verandering neer te zetten. Marianne geeft een interessant perspectief op de innerlijke ontwikkeling die hiervoor nodig is. En hoe deze ontwikkeling ons helpt om onze ideeën daadwerkelijk te belichamen. Een belangrijk aspect hierbij is een beter begrip van ons drieledige brein In dit gesprek gaan we in op: •    Hoe het model van het drieledige brein ons kan helpen onszelf en de ander beter te begrijpen. •    Dat het belangrijk is dat de ontwikkeling van de verschillende delen van het drieledige brein elkaar opvolgen om op een volwassen manier te kunnen mentaliseren. En… mentaliseren in deze zin is niet wat je denk dat het is. •    Hoe we alleen voor onszelf, de ander en de planeet kunnen zorgen als we zelf ook hebben ervaren hoe het is als er voor ons wordt gezorgd. En hoe we eventuele wonden kunnen helen. •    Dat belichaming het fundament is lief te kunnen hebben en te kunnen mentaliseren. En hoe belichaming ons een gevoel van erbij horen geeft (belonging) •    Wat we te leren hebben om daadwerkelijk voor de ander en de planeet te kunnen zorgen. Dat we hebben op te groeien volgens het principe van het drieledige brein model. •    Hoe een gezonde manier van mentaliseren ons kan helpen om beslissingen te nemen die het grotere geheel dienen. Marianne Bentzen is psychotherapeut en trainer in neuroaffectieve ontwikkelingspsychologie. Ze is auteur en co-auteur van diverse boeken en vele professionele artikelen, waaronder Neuroaffective Picture Book 1 and 2 en Neuroaffective Meditation, a practical guide to lifelong brain development, emotional growth and healing trauma. Meer informatie over Marianne Bentzen vind je hier. Een overzicht van haar boeken vind je op haar site. Heb je interesse in de 12 daagse opleiding Neuroaffectieve Ontwikkelingspsychologie, dan kun je daar hier meer informatie over vinden. Deze start in november 2022 in Nederland. Online meditaties van Marianne vind je hier. Dit gesprek is in het Engels. *  *  * Wil je meer weten over het Embodiment LAB, meer inspiratie of op de hoogte blijven, kijk dan op mijn website of bekijk de filmpjes op mijn YouTube kanaal.

The Embodiment Talks (Nederlands)

The Embodiment Talks (Nederlands)

Gemaakt door: Marjon van Opijnen Eerste aflevering: 21/08/2022

De podcast The Embodiment Talks (Nederlands) heeft in totaal 24 afleveringen

Vorige aflevering

Volgende aflevering

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

Waarom het belangrijk is ons drieledige brein en ontwikkelingsfasen beter te begrijpen voor verandering - met Marianne Bentzen (#17)

The Embodiment Talks (Nederlands) · 05-09-2022

00:00 0:40:15