Aflevering Truecolor Talks & Teachings - 68: Een Harde Hand: Een Aflevering Over Opvoeding In Het Klein En Oorlog In Het Groot.

Truecolor Talks & Teachings - 68: EEN HARDE HAND: een aflevering over opvoeding in het klein en oorlog in het groot.
· Aflevering van de podcast: Truecolor Talks & Teachings

“Ik maak me grote zorgen over jullie manier van opvoeden. Als je dit zo blijft doen, gaat het gigantisch mis”. Twee jaar was mijn tweeling. Hooguit drie. Ik weet het niet meer precies. Wel weet ik nog waar ik was, wie dit tegen me zei en vooral hoe ik me voelde. Hoe mijn hart zich samentrok en de tranen achter mijn ogen prikten. Niet van verdriet maar van woede. En onmacht. Frustratie ook. Dat ik niet bij machte was om daar, in het moment, de woorden te vinden die ik niet veel later zo helder uitsprak. In mezelf. Sinds die tijd zijn er nog vele varianten gevolgd. Vanuit onbegrip. Vanuit kortzichtigheid. Vanuit onwetendheid. Conditionering. Angst. In het gunstigste geval goed bedoeld advies. Niet dat ik er ooit om vroeg. Maar goed. De meest heftige opmerking was de voorspelling dat hij op deze manier, met mij als moeder en met mijn manier van opvoeden, ooit een krantenkop zou worden en dat alleen een hele harde hand dit zou kunnen voorkomen. Ik kijk om me heen. Naar een wereld waar de gevolgen van gesloten harten en harde handen, van terugslaan en trauma ons al decennia lang in een vicieuze cirkel houden. Waar dader- en slachtofferschap stuivertje wisselen. Waar ‘strength’ verward wordt met ‘force’ en velen maar naar buiten blijven wijzen in plaats van naar binnen keren. Er wordt zo overduidelijk iets anders gevraagd. In het groot en daarmee in het klein. In deze nieuwe aflevering deel ik mijn perspectief en probeer ik het grote opnieuw te duiden in het kleine (en andersom). Liefs Claire

Truecolor Talks & Teachings

Truecolor Talks & Teachings

Gemaakt door: Claire van den Heuvel Eerste aflevering: 09/07/2023

De podcast Truecolor Talks & Teachings heeft in totaal 72 afleveringen

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

Truecolor Talks & Teachings - 68: EEN HARDE HAND: een aflevering over opvoeding in het klein en oorlog in het groot.

Truecolor Talks & Teachings · 17-10-2023

00:00 00:40:32