Aflevering S2e1: '674 Kilo Cocaïne Met Gigantische Straatwaarde Kwam Via ‘Curaçao-Lijn’ Naar Twente’

S2E1: '674 kilo cocaïne met gigantische straatwaarde kwam via ‘Curaçao-lijn’ naar Twente’
· Aflevering van de podcast: Tubantia Crime Podcast

Na een zomerstop is de Tubantia Crime Podcast weer terug. Misdaadverslaggevers Maarten Schoon en Erwin Waanders bespreken met host Frank Bussink de laatste ontwikkelingen in de Twentse onderwereld. In deze aflevering vooral aandacht voor de ‘cokelijn’ van Curaçao naar Twente en de rechtszaak in de Schelfhorstparkmoord.

Het Openbaar Ministerie was duidelijk tijdens de eerste proformazitting in de zaak tegen de verdachten van de ‘Curaçao-lijn’: het zou gaan om 674 kilo cocaïne met een straatwaarde van zo'n 57 miljoen euro. „Een kleine partij in vergelijking met wat er soms in de Rotterdamse haven worden gevonden", vertelt Erwin. Maarten vult aan dat het voor Twentse begrippen echt een enorme partij drugs is.

Eerder deze week zat Erwin bij een zaak waar Donny S. terecht stond. Deze man wordt verdacht van het oplichten van verschillende bedrijven in de regio. „Hij plaatste bestellingen van honderden euro's bij een slager, maar betaalde nooit”, aldus Erwin. En zo benadeelde hij meerdere bedrijven. Ook stelde hij zijn bankrekeningnummer beschikbaar voor Whatsapp-fraude. De strafeis? Die is behoorlijk...

Schelfhorstparkmoord Later deze week schuift Erwin weer aan de rechtbank voor de inhoudelijke behandeling van de zaak tegen Richard L, verdachte in de Schelfhorstparkmoord. Rene Lucas werd in het Schelfhorstpark vorig jaar met 29 messteken om het leven gebracht. „We krijgen vrijdag onder andere te horen waar Rene Lucas overal is gestoken", zegt Erwin. Iets wat veel indruk zal maken op de familie van Lucas. „Ik hoop dat het OM hen goed heeft voorbereid. See omnystudio.com/listener for privacy information.

Tubantia Crime Podcast

Tubantia Crime Podcast

Gemaakt door: Tubantia Eerste aflevering: 25/03/2022

De podcast Tubantia Crime Podcast heeft in totaal 34 afleveringen

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

S2E1: '674 kilo cocaïne met gigantische straatwaarde kwam via ‘Curaçao-lijn’ naar Twente’

Tubantia Crime Podcast · 21-09-2022

00:00 00:18:17