Aflevering # 3 Tuchtcast: Vergewisplicht, Misbruik Derdenrekening, Professionele Distantie, Column: De Zus Van De Rus. Passend En Geboden.

# 3 Tuchtcast: Vergewisplicht, misbruik derdenrekening, professionele distantie, column: De Zus van de Rus. Passend en geboden.
· Aflevering van de podcast: Tuchtcast Passend en geboden

(1) Ongeoorloofde beïnvloeding van een getuige (2) Derdenrekening gebruikt voor ontvangen facturen (bijna) failliete cliënt (3) Man in echtscheiding heeft relatie met kantoorgenote van zijn advocaat, die daarmee te weinig professionele distantie houdt (4) Advocaat spant direct kort geding aan en toetst niet of minnelijke schikking kan (5) Veelklager wordt gestopt met beroep op ne bis in idem (6) Al dan niet belangenverstrengeling (7) Vergewisplicht geschonden, advocaat handelde op algemene volmacht zonder te checken of hij echt iedereen mocht vertegenwoordigen (8) Column: De Zus van de Rus, advocaat is niet duidelijk over haar hoedanigheid.  2.03 Advocaat dreigt met aangifte als accountmanager van een VvE zijn verklaring over overlast niet intrekt. Dit wordt gezien als ongeoorloofde beïnvloeding van een getuige, ook al was zijn verklaring in strijd met de waarheid. 5.28 Derdengeldrekening advocaat gebruikt om facturen op te laten storten door bijna failliete cliënt, een bouwondernemer. Advocaat gaf daartoe instructies. Twee zaken, een namens de curator, en de andere door de deken voor schenden kernwaarde financiële integriteit.  10.17 Niet genoeg professionele distantie door advocaat van ex-man in een echtscheiding, die inmiddels een relatie heeft met kantoorgenoot. Advocaat heeft ook onvoldoende gede-escaleerd, niet onafhankelijk genoeg opgetreden.  15.44 Direct een kort geding aangespannen in familiezaak, daardoor extra polarisatie. Advocaat moet minnelijke regeling nastreven, had contact op moeten nemen met confrère voordat dagvaarding uitging en verhinderdata moeten opvragen. 21.31 Klager niet-ontvankelijk op grond van ne bis in idem-beginsel bij vijfde klacht over hetzelfde feit, het zonder diens toestemming indienen van een memorie van grieven in arbeidszaak. Misbruik van klachtrecht, had klachten gebundeld moeten indienen.  30.22 Is het belangenverstrengeling als een kantoor 16 jaar geleden optrad in omgangsregeling over een zoon, die nu in ontslagzaak verwikkeld is waarin zij de werkgever bijstaan? Vader van de zoon is niet ontvankelijk, heeft geen rechtstreeks belang.  33.55 Vergewisplicht geschonden door advocaat die zegt op algemene volmacht te handelen bij afwikkeling erfenis. Onzorgvuldig ten opzichte van dochter, hij is niet namens haar gemachtigd. Rechter moet erop kunnen vertrouwen dat het klopt als hij zegt gemachtigd te zijn. 40.06 Column De Zus van de Rus, advocaat is curator namens haar broer die in psychiatrische inrichting zit. Ondertekent mails als advocaat en dreigt met kort geding en is onduidelijk over haar hoedanigheid. Handelt ze als advocaat, als zus, of als curator? Deze aflevering is mede mogelijk gemaakt door PO-Online, aanbieder van meer dan 130 cursussen voor advocaten, nascholen wanneer het u uitkomt. Met actualiteitencursussen in p...

Tuchtcast Passend en geboden

Tuchtcast Passend en geboden

Gemaakt door: Advocatenblad Eerste aflevering: 31/03/2023

De podcast Tuchtcast Passend en geboden heeft in totaal 10 afleveringen

Vorige aflevering

#2 Tuchtcast Passend en geboden

#2 Tuchtcast Passend en geboden

Maker: Advocatenblad Datum: 28/04/2023

Volgende aflevering

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

# 3 Tuchtcast: Vergewisplicht, misbruik derdenrekening, professionele distantie, column: De Zus van de Rus. Passend en geboden.

Tuchtcast Passend en geboden · 31-05-2023

00:00 0:48:11