Aflevering #6 Hoe Het Grootste Pensioenfonds Van Europa Uit Fossiele Bedrijven Stapte. Met Hiske Arts Van Abp Fossielvrij.

#6 Hoe het grootste pensioenfonds van Europa uit fossiele bedrijven stapte. Met Hiske Arts van ABP Fossielvrij.
· Aflevering van de podcast: Verhit

Opeens was het gelukt. Pensioenfonds ABP stapt uit fossiele bedrijven.  Een enorme overwinning voor het klimaat, mensenrechten en al het leven op aarde. Dat het grootste pensioenfonds van Europa niet meer in olie, kolen en gas wil investeren is een krachtig signaal naar andere pensioenfondsen, banken en verzekeraars. De overwinning van ABP Fossielvrij kan in binnen- én buitenland een domino-effect veroorzaken. Met Hiske Arts, campaigner van ABP Fossielvrij, gaan we in gesprek over hoe ze dit hebben gedaan, welke lessen ze hebben geleerd en wat hun vervolgstappen zijn. Meer weten? - Lees meer over de campagne ABP Fossielvrij - Meedoen? Lees meer over de nieuwe campagne ING Fossielvrij Heb jij vragen, opmerkingen of suggesties voor onze podcast? Daar houden we van.  Mail ons via verhit@greenpeace.nl. Muziek door Darius Timmer en Tessa Rose Jackson. Ontwerp door Gerrit Blaauw. 

Verhit

Verhit

Gemaakt door: Greenpeace Nederland Eerste aflevering: 04/11/2022

De podcast Verhit heeft in totaal 21 afleveringen

Vorige aflevering

Volgende aflevering

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

#6 Hoe het grootste pensioenfonds van Europa uit fossiele bedrijven stapte. Met Hiske Arts van ABP Fossielvrij.

Verhit · 22-04-2022

00:00 00:31:50