Aflevering #2 Hoe Doe Je Dat, Je Familieverhaal Schrijven? In Gesprek Met Gerda Hartkamp (Auteur Van Friese Klei Tot Tropenuniform)

#2 Hoe doe je dat, je familieverhaal schrijven? In gesprek met Gerda Hartkamp (auteur Van Friese klei tot tropenuniform)
· Aflevering van de podcast: VERSE INKT - dé podcast over je boek schrijven

In deze podcast spreek ik met Gerda Hartkamp over hoe je dat doet, je familieverhaal schrijven. Ze is auteur van het boek Van Friese klei tot tropenuniform, een boek over haar opa en oma. Een paar jaar geleden kwam Gerda naar een schrijfweek in Spanje en zei toen: 'Ik ben zelf een kwartje Indo, het is zo jammer dat ik zo weinig weet over de geschiedenis van mijn moeder en haar ouders.' Een goede reden om daar in te duiken en een boek te schrijven! Het verhaal begint in 1928 als haar opa Anne Friesland inruilt voor Nederlands-Indië. Een paar jaar na de bersiap keert hij - na jaren in verschillende jappenkampen te hebben gezeten - met zijn vrouw en het gezin weer terug naar Nederland. Eerlijk is eerlijk, ik was best wat zenuwachtig voor dit gesprek. Gerda is inmiddels helemaal thuis in deze materie en ik leerde op school amper over de kolonisatie van Nederlands-Indië. Het gaf mij tegelijkertijd een vrijbrief om hierover vragen te stellen, in te zoomen op het bijzondere familieverhaal én natuurlijk hadden we het over haar schrijfproces. Meer weten over Gerda of direct haar boek bestellen? Ga naar https://gerdahartkamp.nl/preview-tropen-uniform -- Ook je boek schrijven? Wil je met Brenda van Es werken om het nu echt te gaan doen, jouw verhaal naar het papier? Je bent welkom bij retraites, schrijfweken en bij superfijne online schrijfcursussen. Volg haar op Instagram via @brenda_van_es_boek_schrijven of ga naar www.100jaarnavandaag.com/agenda.

VERSE INKT - dé podcast over je boek schrijven

VERSE INKT - dé podcast over je boek schrijven

Gemaakt door: Brenda van Es Eerste aflevering: 14/08/2022

De podcast VERSE INKT - dé podcast over je boek schrijven heeft in totaal 15 afleveringen

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

#2 Hoe doe je dat, je familieverhaal schrijven? In gesprek met Gerda Hartkamp (auteur Van Friese klei tot tropenuniform)

VERSE INKT - dé podcast over je boek schrijven · 09-09-2022

00:00 00:36:01