Aflevering 35 - Het Werk Van Links & Progressief Nederland Begint Nu. | Met Ouafa Oualhadj (D66) & Habtamu De Hoop (Glpvda)

35 - Het werk van links & progressief Nederland begint nu. | met Ouafa Oualhadj (D66) & Habtamu de Hoop (GLPVDA)
· Aflevering van de podcast: Waanzinnig Land

Daags na de dreun op verkiezingsdag, de monsterzege van de PVV, is het tijd voor een goed gesprek. Wat troost en gedeelde smart misschien, maar veel belangrijker: hoop en strijdbaarheid. Want de implosie van het CDA, de VVD en BBB mag Geert Wilders dan wel naar 37 zetels hebben gestuwd, er is ook een nieuw hoofdstuk begonnen voor links & progressief Nederland. GLPVDA wist onder leiding van de veel bekritiseerde Timmermans toch de tweede partij van Nederland te worden. Rob Jetten wist D66 ondanks groot zetelverlies gevoelsmatig in de winning mood te houden door zijn ijzersterke campagne. Natuurlijk, GLPVDA is veel linkser dan D66, maar het is boven elke twijfel verheven dat deze twee clubs progressieve bondgenoten zullen zijn in de strijd voor de kernwaarden van democratie en rechtstaat en tegen het fascisme. De afgelopen dagen ging het veel over wat de PVV winst betekent voor bi-culturele Nederlanders. Alleen daarom al is het fijn om aan tafel te zitten met Habtamu de Hoop (GLPVDA) en Ouafa Oualhadj, maar verwacht geen gesprek vol medelijden en verslagenheid. Integendeel: we blikken zeker terug, maar dit gesprek gaat bovenal juist over hoop, over strijdbaarheid, over naast elkaar staan zonder goedbedoeld tokenism, en brede verbonden sluiten om de komende tijd vol aan de bak te gaan. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Waanzinnig Land

Waanzinnig Land

Gemaakt door: Dag en Nacht Media Eerste aflevering: 26/03/2023

De podcast Waanzinnig Land heeft in totaal 46 afleveringen

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

35 - Het werk van links & progressief Nederland begint nu. | met Ouafa Oualhadj (D66) & Habtamu de Hoop (GLPVDA)

Waanzinnig Land · 24-11-2023

00:00 00:32:39