Aflevering Indiase Balletjes

Indiase balletjes
· Aflevering van de podcast: We kunnen eten

In deze aflevering maak ik met mijn moeder indiaas gekruide gehaktballetjes. Maak er een grote hoeveelheid van want dit wil je nog dagen eten. Ingrediënten - 1 kg vers gehakt (of vegetarisch gehakt) - Verse gember - Grote bos verse koriander en/of peterselie - 1 ei - 2 eetlepels Mild curry paste (Patak of Sharwood) - 2 blikken tomaten - Blik kikkererwten - 2 uien of grote sjalotten - Rode peper - Kokosmelk - Zout en peper Bereiding - Meng gehakt met 1 ei, 1 fijngesneden ui, fijngehakte bos peterselie en of koriander, 2 eetlepels pataks curry paste, eetlepel vers geraspte gember en een klinke snuf peper en zout. Meng dit goed en vorm er balletjes van. - Bak de balletjes in een pan goudbruin. Ik gebruik een grote diepe pan zodat we daar ook de tomatensaus in kunnen maken. - Haal de ballen uit de pan en zet opzij - Snijd de andere ui en bak die tot zacht in dezelfde pan. Voeg een eetlepel mild curry paste toe en bak 1 min mee. - Voeg de uitgelekte kikkererwten toe en bak even mee. - Daarna mogen de 2 tomatenblikken erbij samen met peper en zout. - Nu mogen ook de ballen erbij. En laat dit sudderen tot de saus goed ingedikt is, minimaal een half uur tot de ballen gaar zijn. Voor beeld en meer gerechten volg dan: https://www.instagram.com/emiliemajoor/ Dit is een productie van Sparkbird productions Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

We kunnen eten

We kunnen eten

Gemaakt door: Sparkbird Productions Eerste aflevering: 02/10/2022

De podcast We kunnen eten heeft in totaal 7 afleveringen

Volgende aflevering

Venkel parmigiana

Venkel parmigiana

Maker: Sparkbird Productions Datum: 17-09-2022

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

Indiase balletjes

We kunnen eten · 17-09-2022

00:00 00:27:28