Aflevering Gnocchi

Gnocchi
· Aflevering van de podcast: We kunnen eten

In deze aflevering is 1 van mijn oudste en beste vrienden Matt te gast. Matt is nu chef bij het geweldige restaurant VRR en hij leert mij gnocchi maken. Ingredienten - Kruimige aardappels - Bloem tipo 00 - Tuinbonen, liefst dubbelgedopt - Groene asperges - Peultjes - Erwtjes uit de vriezer - Peterselie - Munt - Kappertjes - Sjalotjes - 2 tenen knoflook - Flink veel boter - Parmigiano Reggiano - citroen - Zout, peper en chilivlokken Bereiding - Kook de aardappels beetgaar. Doe dit in zacht kokend water zodat de schil heel blijft. - Maak de groentes alvast klaar: snijd de asperges, peultjes in schuine scheuten en dubbeldop de tuinbonen. En snijd de sjalotjes fijn en schil de knoflookteen. - Rasp alvast wat parmigiano - Tijd om deeg te maken: - Wanneer de aardappels nog warm zijn is het tijd om ze te schillen - Draai wat verse zwarte peper door de Parmigiano - Weeg de aardappels - Pureer de warme geschilde aardappels zo fijn mogelijk - Voeg daar het bloem aan toe (3/4 van het gewicht van de aardappels) - Voeg daar eerst 1 ei aan toe en een flinke hand geraspte Parmigiano en zwarte peper - Meng dit met je hand voorzichtig tot een zacht fluffy deeg. Wanneer nodig kan je er nog een ei of nog meer bloem aan toe. - Rol slangetjes van het deeg en bebloem een stuk aanrecht - Snij de slangetjes in de gewenste grootte en bestrooi ze met bloem zodat ze niet aan elkaar kleven - Wanneer alle gnocchi klaar is kook je ze gaar (tot ze boven komen drijven). Bewaar ze dan even in een schaal met olijfolie. - Stuk boter in de pan, voeg daaraan de knoflook en sjalot toe en bak die glazig. - Voeg zwarte peper en chilivlokken toe en bak mee tot de boter lichtbruin begint te worden - Voeg dan alle groente toe samen met de kappertjes, een half glaasje witte wijn en het kookvocht en bak mee tot beetgaar - Voeg de gnocchi toe en bak kort mee. Voeg het sap van een citroen en wat citroenrasp mee. - Breng op smaak met een hand geraspte Parmigiano. Roer zacht door tot de gnocchi lekker door de saus zit - Voeg wat munt toe en hussel nog 1 keer voorzichtig Bon appetit! Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

We kunnen eten

We kunnen eten

Gemaakt door: Sparkbird Productions Eerste aflevering: 02/10/2022

De podcast We kunnen eten heeft in totaal 7 afleveringen

Vorige aflevering

Pasta met kokkels

Pasta met kokkels

Maker: Sparkbird Productions Datum: 01/10/2022

Volgende aflevering

Marmelade kip

Marmelade kip

Maker: Sparkbird Productions Datum: 29-10-2022

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

Gnocchi

We kunnen eten · 15-10-2022

00:00 00:39:01