Aflevering Pasta Met Portobello, Italiaanse Worst En Porcini

Pasta met portobello, italiaanse worst en porcini
· Aflevering van de podcast: We kunnen eten

In deze aflevering maak ik met Nien, mijn zusje zoals jullie nu misschien weten, een pasta met paddestoelen en Italiaanse worst. Perfect voor in dit koude weer. Ook bellen we even met onze moeder om te kijken wat haar allemaal bezig houdt. Bon appetit! Ingredienten - Pasta - 4 portobello’s - Handje gedroogde porcini, geweekt in warm water - Dragon - 4 italiaanse worstjes - Flinke scheut vermout/witte wijn - parmigiano reggiano - klont boter - 2 sjalotten - Knoflookteentje - Optioneel wat chilivlokken Bereiding - Snijd de sjalotten fijn en pel de knoflookteen. Bak deze in een klont boter tot glazig met wat peper en zout (optioneel ook wat chilivlokken) - Snijd de portobellos in stukken en voeg deze toe aan de sjalotten. Bak 10 minuutjes tot het vocht verdampt is en de portobello’s een beetje aanbakken. - Snijd de geweekte porcini in stukjes en bewaar het vocht. - Voeg de porcini toe en bak nog 5 minuutjes mee. - Haal de paddestoelen uit de pan en zet even opzij. - Haal de worstjes uit hun velletjes en bak deze in de pan. Zorg ervoor dat je de worsten opbreekt zodat het kleine bruin gebakken stukjes worst zijn. - Voeg een flinke scheut vermout of wijn toe aan de worst en laat even meebakken. - Voeg de paddestoelen en een scheut van het porcini water toe, laat dit rustig pruttelen. - Kook ondertussen de pasta gaar. - Voeg wat pastawater toe aan de saus samen met een flinke hand parmigiano. Roer door tot het een mooie glossy saus is. - Wanneer de pasta al dente is schep je ze bij de saus. Hussel even door. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

We kunnen eten

We kunnen eten

Gemaakt door: Sparkbird Productions Eerste aflevering: 02/10/2022

De podcast We kunnen eten heeft in totaal 7 afleveringen

Vorige aflevering

Geroosterde zoete aardappel met feta-tahin

Geroosterde zoete aardappel met feta-tahin

Maker: Sparkbird Productions Datum: 19/11/2022

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

Pasta met portobello, italiaanse worst en porcini

We kunnen eten · 24-12-2022

00:00 00:42:40