Aflevering 3. Succes En Authenticiteit. Over Het Spanningsveld Tussen Vraag En Aanbod. Met Pantaleon Hajenius, Hisko Hulsing, Leo Van Heijningen En Francien Krieg.

3. SUCCES EN AUTHENTICITEIT. Over het spanningsveld tussen vraag en aanbod. Met Pantaleon Hajenius, Hisko Hulsing, Leo van Heijningen en Francien Krieg.
· Aflevering van de podcast: ZINTUIG

In deze aflevering spreken we niet alleen over het creëren van kunst, maar over de kunstenaar achter de creatie. Wat doen succes, werkdruk, verwachtingen en kritiek met de kunstenaar? Als eerste bezoek ik kunstenaar Pantaleon Hajenius op zijn atelier. Hij was de eerste kunstenaar die ik als kind leerde kennen en vormde daarmee onwillekeurig een voorbeeld. Had Pantaleon zelf ook voorbeelden? Hij vertelt over Paul Klee waar hij jaren naar gekeken heeft. Maar inmiddels hoeft hij niet meer "binnen zijn kaders" te werken. Via Paul Klee komen we op Vincent van Gogh. We zoeken naar het genie in Van Gogh, iets wat Pantaleon 10 jaar geleden voor het eerst in een schilderij van van Gogh ontdekte. Zou van Gogh veel bezig zijn geweest met wat de mensen in zijn schilderijen zouden zien? Laat Pantaleon het zelf koud wat mensen in zijn werk zien? Later bezoek ik filmdirector Hisko Hulsing in zijn studio in Amsterdam. Hem wil ik laten vertellen over de series die hij produceert voor Amazon Prime en Netflix en de druk die deze projecten met zich mee brengt. Hoe houd je daarin vast aan je beeld dat je wil verwezenlijken? Leo van Heijningen zoek ik op in zijn Haagse galerie, Kunstzaal van Heijningen. Ik kleed het hele gegeven van kunstenaar zijn uit met de vraag: Zou een kunstenaar nog kunst maken als hij weet dat hij voor de rest van zijn leven op een onbewoond eiland doorbrengt? Hoe belangrijk is publiek? Tot slot ga ik naar kunstschilder Francien Krieg. Zij kreeg veel reacties op haar naakte van dames op leeftijd. Wat deed deze kritiek met haar en haar werk? website: titusmeeuws.com contact: info@portretvanmijnhuis.nl

ZINTUIG

ZINTUIG

Gemaakt door: Titus Meeuws Eerste aflevering: 21/01/2023

De podcast ZINTUIG heeft in totaal 6 afleveringen

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

3. SUCCES EN AUTHENTICITEIT. Over het spanningsveld tussen vraag en aanbod. Met Pantaleon Hajenius, Hisko Hulsing, Leo van Heijningen en Francien Krieg.

ZINTUIG · 18-02-2023

00:00 01:01:20