Aflevering #85 Hoe Verkeerd Ademen Onze Gezondheid Saboteert Met James Nestor, Internationale Spreker En Auteur (English)

#85 Hoe verkeerd ademen onze gezondheid saboteert met James Nestor, internationale spreker en auteur (English)
· Aflevering van de podcast: Zonder Zever.

Wat als we je vertelden dat je ademhaling een van de krachtigste tools is om je algemene gezondheid te beïnvloeden? Wel, er is goed en slecht nieuws. Het slechte nieuws is dat 9 op 10 mensen niet correct ademhalen. Da’s efkes verschieten, we weten het. Het goede nieuws is dat we onze ademhaling altijd bij ons hebben er er nog serieus wat voordeel te rapen valt. We hadden het privilege om een van de meest spraakmakende auteurs rond het onderwerp te interviewen. James Nestor is wetenschapsjournalist en schreef het boek ‘Breath’ over ademhaling, waarin hij ook een diepgaand experiment aanging om 10 dagen enkel door de neus te ademen. Hij legt uit hoe onze ademhaling allerlei processen in ons lichaam beïnvloedt, van slaap tot sportprestaties, maar ook asthma, onze gemoedstoestand, angst en gaat dieper in op zijn persoonlijke ervaringen. Na deze aflevering kijk je nooit meer hetzelfde naar je eigen ademhaling, da’s beloofd. Op het einde van deze aflevering begeleidt James een ademhalingsoefening. Doe deze oefening enkel als je op niets anders moet focussen. Safety first! Omdat James ons vergezelde in Gent helemaal vanuit de Verenigde Staten, is deze podcast dus uitzonderlijk in het Engels. Referenties aangehaald in de aflevering: - James’ boek ‘Breath: the science of a lost art’ kan je overal vinden, ook in het Nederlands - James’ retreats: https://www.mrjamesnestor.com/costarica2024 - Slaaptape: zoek op ‘micropore tape’ of ‘myotape’ - Er zijn verschillende slaap-apps die je kan downloaden, zoals Snorelab. - Gratis resources rond ademwerk van Chuck McGee: https://icedvikingbreathworks.com - The Art of Living Deze aflevering is mede mogelijk gemaakt door Foodbag, de Belgische maaltijdbox die kraakvers aan huis wordt geleverd. Gebruik de code ZONDERZEVER op foodbag.be voor 3 keer 20 euro korting op jouw eerste boxen. Smakelijk! Zonder Zever steunen? Dat kan op verschillende manieren! Een aflevering delen met een vriend(in), ons volgen op sociale media, ons een rating geven of door een koffietje te kopen via https://www.buymeacoffee.com/zonderzever Adverteren in Zonder Zever? Stuur ons een mail naar podcast@zonderzever.com DISCLAIMER: De makers van deze content zijn geen artsen. Deze content is uitsluitend bedoeld voor educatieve en informatieve doeleinden en vormt geen medisch advies of professionele dienstverlening. De verstrekte informatie mag niet worden gebruikt voor het diagnosticeren of behandelen van een gezondheidsprobleem of ziekte, en wie persoonlijk medisch advies wil, moet een bevoegd arts raadplegen. Vraag altijd het advies van uw arts of andere gekwalificeerde zorgverlener over een medische aandoening. Negeer nooit professioneel medisch advies of stel het inwinnen ervan nooit uit. Een vraag, een opmerking, een rechtzetting, een complimentje? Email ons via www.zonderzever.com/contact.

Zonder Zever.

Zonder Zever.

Gemaakt door: Hana & Amber Eerste aflevering: 08/05/2022

De podcast Zonder Zever. heeft in totaal 91 afleveringen

Vorige aflevering

Volgende aflevering

#86 Dit is waarom yoga onmisbaar is in je bewegingsroutine

#86 Dit is waarom yoga onmisbaar is in je bewegingsroutine

Maker: Hana & Amber Datum: 02-04-2024

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

#85 Hoe verkeerd ademen onze gezondheid saboteert met James Nestor, internationale spreker en auteur (English)

Zonder Zever. · 26-03-2024

00:00 01:15:08