Aflevering S2 Episode 34: Peter Ballière, Executive Vice President Bij Asml, Over Internationale En Inclusieve Managementculturen, Welzijn Op De Werkvloer En De Kracht Van Human Resources.

S2 EPISODE 34: Peter Ballière, Executive Vice President bij ASML, over internationale en inclusieve managementculturen, welzijn op de werkvloer en de kracht van human resources.
· Aflevering van de podcast: 50 Koffies

In deze aflevering bespreken we het thema teammanagement met Peter Ballière, een hr- en leiderschapsexpert met meer dan 40 jaar ervaring. De hr-topman studeerde sociologie aan de KU Leuven en begon zijn carrière bij de autofabrikant Volvo in Gent als payrollmedewerker. Hij klom op tot Europees personeelsdirecteur bij Volvo Europe en na Volvo's overname door Ford in 1999, verhuisde hij naar Zweden om het wereldwijde hr-beleid op te zetten. In 2007 stapte hij over naar Alfa Laval als Senior Vice President Human Resources. Sinds 2018 is hij Executive Vice President en Senior Vice President Human Resources bij ASML, een Nederlands bedrijf dat in korte tijd is uitgegroeid tot 's werelds grootste chipmachinemaker. Na vier decennia neemt Peter afscheid van hr en de bedrijfswereld om rust te (leren) nemen en terug te geven aan toekomstige generaties. We verkennen verschillende managementculturen in Zweden, België, Nederland en binnen internationale bedrijven. Verder hebben we het over wat leiderschap betekent in termen van diversiteit en inclusie op de werkvloer, hoe deze thema's een plek krijgen in het bedrijfsbeleid, en de evolutie van teammanagement in relatie tot nieuwe generaties werknemers. Peter vertelt wat ASML onderscheidt van andere techgiganten zoals Google en Facebook, zowel op wereldniveau als in werkcultuur. Met meer dan 40.000 werknemers van 100 verschillende nationaliteiten belichten we de uitdagingen en verantwoordelijkheden in personeelsmanagement. Hoe geef je op een menselijke manier ontslag aan mensen? En hoe ga je aan de slag met welzijn en veiligheid op de werkvloer? We bespreken ook de 'war for talent', waardoor bedrijven verder moeten kijken dan louter kennis en zich richten op soft skills, zoals analytisch vermogen en communicatievaardigheden. Peter deelt zijn passie voor neurodiversiteit en zogenaamde 'spiky' profielen. Daarnaast benadrukt hij het belang van ontwikkelingsmogelijkheden binnen het bedrijf, een open feedbackcultuur en inclusieve wervingsprocessen. Tot slot kijken we naar de toekomst van hr, met aandacht voor diverse domeinen, zoals artificiële intelligentie, flexibiliteit voor jongere generaties en de blijvende kracht van persoonlijke verbinding in human resources.

50 Koffies

50 Koffies

Gemaakt door: Yana Smits & Nadia El Makhfi Eerste aflevering: 03/05/2022

De podcast 50 Koffies heeft in totaal 104 afleveringen

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

S2 EPISODE 34: Peter Ballière, Executive Vice President bij ASML, over internationale en inclusieve managementculturen, welzijn op de werkvloer en de kracht van human resources.

50 Koffies · 27-11-2023

00:00 01:12:13