Aflevering S2 Episode 35: Decaan Van Vlerick Business School: “Waarom Empathisch Leiderschap Ook Niet Alles Is.” Hoe Je Leidt Vanuit Jezelf, In Tijden Van Crisis En Met (On)Bewuste Signalen Naar Je Team.

S2 EPISODE 35: Decaan van Vlerick Business School: “Waarom empathisch leiderschap ook niet alles is.” Hoe je leidt vanuit jezelf, in tijden van crisis en met (on)bewuste signalen naar je team.
· Aflevering van de podcast: 50 Koffies

Ze zoekt steeds aanknopingspunten tussen onderzoek, expertise en de snel evoluerende realiteit, en wil komaf maken met het eenzijdige, achterhaalde beeld van ‘goed leiderschap’. Ze werpt ook een blik op hoe teammanagement en innovatie hand in hand gaan en wat elke schakel van een bedrijf hierin kan betekenen. Marion Debruyne vertelt alles over haar parcours tot decaan van de grootste business school in België, en wat leiders van vandaag en morgen onderscheidt. Marion Debruyne is sinds 2015 decaan van Vlerick Business School, een van de top business schools in Europa. Ze stuurt meer dan 250 professoren en programmadepartementen aan, en gaf les aan topinstituten als de Wharton School en de Kellogg School of Management in de VS.  In deze aflevering rond het topic teammanagement bespreken we: - Waarom je in je carrière sneller moet durven springen  - Hoe je de overgang maakt van expert naar ervaren leider - Hoe teams innovatie beïnvloeden en niet omgekeerd - Wat bedrijven missen om sneller en meer marktgericht te zijn - Wat championship, sponsorship en leadership zijn - Het effect van de schaduw van een leider - Waarom we best afstappen van het archetype van een leider - De twee tegenstrijdige beelden van leiderschap - Hoe hack je je eigen imposter syndrome - Waarom leiding geven geen rol is - De grootste uitdagingen voor leidinggevenden sinds de coronaperiode

50 Koffies

50 Koffies

Gemaakt door: Yana Smits & Nadia El Makhfi Eerste aflevering: 03/05/2022

De podcast 50 Koffies heeft in totaal 104 afleveringen

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

S2 EPISODE 35: Decaan van Vlerick Business School: “Waarom empathisch leiderschap ook niet alles is.” Hoe je leidt vanuit jezelf, in tijden van crisis en met (on)bewuste signalen naar je team.

50 Koffies · 11-12-2023

00:00 01:13:59