Aflevering #3: Iq Coach Maaike Vertregt Over Het Autistische Brein, Specifieke Verwachtingen Hebben En Voorspellingsfouten

Podcast #3: iQ Coach Maaike Vertregt over het autistische brein, specifieke verwachtingen hebben en voorspellingsfouten
· Aflevering van de podcast: ASS, ADHD & Zingeving: de podcast van iQ Coaches

In de derde aflevering van onze podcast vertelt iQ Coach Maaike Vertregt over de “verhelderende” lezing van autisme-expert Peter Vermeulen. “Autisme wordt vaak benaderd als informatieverwerkingsstoornis. We zien dingen, we ruiken dingen, we horen dingen. Lang dachten we dat er bij het verwerken van deze informatie iets anders gaat in het autistische brein. Peter Vermeulen stelt het met iets anders te maken heeft. Het autistische brein heeft veel specifieke verwachtingen. Als dingen anders lopen dan verwacht, moet het brein bijstellen en raakt het gestrest. Als gevolg daarvan gaat iemand steeds meer proberen waar te nemen en specifiekere verwachtingen maken. Maar dat is eigenlijk helemaal niet de oplossing...” Klik hier voor het voorbeeld van de tenniswedstrijd van Peter Vermeulen. Wil je meer informatie over begeleiding van een van onze levenscoaches? Ga dan naar onze website.

ASS, ADHD & Zingeving: de podcast van iQ Coaches

ASS, ADHD & Zingeving: de podcast van iQ Coaches

Gemaakt door: iQ Coaches Nederland Eerste aflevering: 17/07/2022

De podcast ASS, ADHD & Zingeving: de podcast van iQ Coaches heeft in totaal 6 afleveringen

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

Podcast #3: iQ Coach Maaike Vertregt over het autistische brein, specifieke verwachtingen hebben en voorspellingsfouten

ASS, ADHD & Zingeving: de podcast van iQ Coaches · 04-07-2022

00:00 00:26:11