Hoe veilig is ons voedsel écht? In deze aflevering praat ik met Mieke Van de Wiele, hoofd van het laboratorium van het FAVV (Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen). We praten over hoe het FAVV onze voeding controleert, welke analyses gebeuren op verboden stoffen, hormonen en PFAS, en hoe de laboratoria van het FAVV werken — van riek tot vork. Mieke geeft een unieke inkijk in de wereld van voedselveiligheid in België. We bespreken: • hoe stalen verzameld en geanalyseerd worden • hoe nieuwe risico’s zoals PFAS en microplastics worden opgespoord • en of ons voedsel vandaag veiliger is dan vroeger. Een boeiende aflevering voor wie actief is in de voedingsindustrie, kwaliteitszorg, onderzoek of simpelweg wil begrijpen hoe ons eten gecontroleerd wordt. ??? Gast: Mieke Van de Wiele, FAVV ?? Host: Alexander – food safety consultant & trainer #Voedselveiligheid #FAVV #PFAS #Podcast #FoodSafety

Gemaakt door: Alexander Platteeuw van A+ Quality Eerste aflevering: 15-12-2024
De podcast Better Foodsafe Than Sorry heeft in totaal 14 afleveringen

Maker: Alexander Platteeuw van A+ Quality Datum: 13-10-2025
Disclaimer: De podcast (artwork) is geembed op deze pagina en is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast. Deze is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl. Voor reclamering dient u zich te wenden tot de eigenaar/ maker van deze podcast.