Aflevering 39: Stéphane Ronse Is De Founder Van Foodbag, Een Belgische Maaltijdboxservice Die In 10 Jaar Is Uitgegroeid Van 300 Euro En Een Idee Tot Een Van De Grote Namen In Zijn Competitieve Sector.

39: Stéphane Ronse is de founder van Foodbag, een Belgische maaltijdboxservice die in 10 jaar is uitgegroeid van 300 euro en een idee tot een van de grote namen in zijn competitieve sector.
· Aflevering van de podcast: BlackBird podcast

Vlak na zijn studie zag Stéphane Ronse een oplossing voor zijn eigen afkeer van het wekelijkse supermarktbezoek. Het idee werd een bedrijf met de naam Foodbag, dat maaltijdboxen levert in België met een focus op lokale producten en unieke smaken. Wat begon met 300 euro spaargeld en een gezonde dosis naïviteit, kwam al snel onder groeidruk te staan en zo besloot Stéphane om de eerste stappen te zetten richting investeerders en twee Business Angels aan boord te halen. In de komende jaren deed Foodbag meerdere kapitaalrondes om de groei te ondersteunen, smolt het samen met Smartmat, nam het zijn sectorgenoot 15gram over en kwamen er ook verschillende nieuwe investeerders aan boord. Vandaag is het investeringsfonds van de familie Colruyt de grootste aandeelhouder, terwijl Stéphane ervoor heeft gezorgd dat Foodbag gedurende het hele traject zijn autonomie wist te behouden. In dit gesprek praat Stéphane openhartig over hoe hij zijn afweging maakte voor de juiste investeerders om hem te helpen bij het beklimmen van zijn Mount Everest, over het belang van volumes, deskresearch en het nemen van berekende risico’s.

BlackBird podcast

BlackBird podcast

Gemaakt door: BlackBird podcast Eerste aflevering: 21/09/2023

De podcast BlackBird podcast heeft in totaal 49 afleveringen

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

39: Stéphane Ronse is de founder van Foodbag, een Belgische maaltijdboxservice die in 10 jaar is uitgegroeid van 300 euro en een idee tot een van de grote namen in zijn competitieve sector.

BlackBird podcast · 20-12-2023

00:00 00:38:59