Aflevering 40: Maxim Sergeant Internationaliseerde Zijn Bestelplatform Bakkersonline Van Gent Tot Chili Via Een Buy-And-Build Strategie. En Deed Dat Opnieuw Met Orderbilly, Een Bestelplatform Voor Horecazaken.

40: Maxim Sergeant internationaliseerde zijn bestelplatform Bakkersonline van Gent tot Chili via een buy-and-build strategie. En deed dat opnieuw met orderBilly, een bestelplatform voor horecazaken.
· Aflevering van de podcast: BlackBird podcast

Maxim Sergeant snorde als jonge student-ondernemer met zijn brommerke van de ene Gentse bakker naar de volgende, met een duidelijke missie: de wachtrij bij de bakkers wegwerken door hen een online bestelplatform aan te bieden met de naam Bakkersonline. Onderweg verloor Maxim een 'k' en een 's', maar kreeg er wel internationalisering naar 25 landen voor terug. Het Gentse Bakkersonline werd omgedoopt tot Bakeronline. Vanaf het prille begin had Maxim grote ambities en al snel besefte hij dat organisch groeien te langzaam zou gaan. Met gedurfde onderhandelingsvaardigheden en slechts één handtekening kocht hij een concurrent over en werd zo plots marktleider in Nederland. Niet veel later organiseerde Maxim een kapitaalronde, haalde hij een kapitaalkrachtige investeerder aan boord en twee maanden later rinkelde de telefoon. Bakeronline stond op de radar bij Puratos en na enkele diepgaande gesprekken koos Maxim voor de weg van Corporate Venturing. Puratos kwam aan boord als aandeelhouder, kocht de andere aandeelhouders en investeerders uit en zette zijn schouders mee onder de verdere internationalisering van Bakeronline. Vijf jaar later kijkt Maxim terug op een succesvol avontuur. Daarnaast heeft hij zijn ondernemerschap gediversifieerd. Naast Bakeronline is Maxim vandaag ook medeoprichter van orderBilly, een QR-bestelsysteem voor horecazaken waarmee hij opnieuw op overnamepad ging en intussen meerdere concurrenten heeft laten samensmelten.

BlackBird podcast

BlackBird podcast

Gemaakt door: BlackBird podcast Eerste aflevering: 21/09/2023

De podcast BlackBird podcast heeft in totaal 49 afleveringen

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

40: Maxim Sergeant internationaliseerde zijn bestelplatform Bakkersonline van Gent tot Chili via een buy-and-build strategie. En deed dat opnieuw met orderBilly, een bestelplatform voor horecazaken.

BlackBird podcast · 04-01-2024

00:00 00:43:38