Aflevering 41: Nicolas Van Hoorde Richtte Samen Met Mede-Oprichter Filip De Start-Up Delta Investment Tracker Op. Enkele Jaren Later, In Een Volatiele Markt, Verkochten Zij Aan Het Internationale Etoro.

41: Nicolas Van Hoorde richtte samen met mede-oprichter Filip de start-up Delta Investment Tracker op. Enkele jaren later, in een volatiele markt, verkochten zij aan het internationale eToro.
· Aflevering van de podcast: BlackBird podcast

Onder de vleugels van Netlog-founders Lorenz Bogaert en Tom Coppens startte Nicolas Van Hoorde zijn loopbaan bij Netlog. Hij ontdekte zijn passie voor productmanagement, verhuisde vervolgens naar Realo, en begon her en der te investeren in de opkomende cryptomarkt... tot hij het overzicht verloor in zijn beleggingen. Het idee voor Delta Investment Tracker ontstond. Nicolas vond een mede-oprichter en pitchte het concept aan zijn toenmalige werkgevers bij Realo. Zij zagen wel iets in het idee en besloten te investeren in het nieuwe avontuur van Nicolas en Filip Minev. Ze lanceerden hun product vlak voor de grote cryptohype in 2017. De piek in de cryptomarkt werd gevolgd door een dal, wat tal van nieuwe uitdagingen met zich meebracht in het geplande groeitraject van Delta. Uiteindelijk resulteerde dit in de verkoop van Delta aan eToro, een internationale speler. In de steile en uitdagende beginjaren kwamen ook de constructiefouten in de aandeelhoudersstructuur en de samenstelling van de venture naar boven. Een intensief leertraject met belangrijke leermomenten voor Nicolas en de andere oprichters bracht hen bij een onverwachte keuze: de verkoop van Delta. Wat aanvankelijk voelde als een 'moeten' verkopen, evolueerde naar een verhaal van 'kunnen' verkopen naarmate de voordelen van samenwerken met een grotere speler duidelijk werden. Gezamenlijk kijken de oprichters op hun eigen manier positief terug op een uniek parcours. Nicolas besloot na de verkoop aan boord te blijven bij Delta, waar hij vandaag de rol van CEO vervult.

BlackBird podcast

BlackBird podcast

Gemaakt door: BlackBird podcast Eerste aflevering: 21/09/2023

De podcast BlackBird podcast heeft in totaal 49 afleveringen

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

41: Nicolas Van Hoorde richtte samen met mede-oprichter Filip de start-up Delta Investment Tracker op. Enkele jaren later, in een volatiele markt, verkochten zij aan het internationale eToro.

BlackBird podcast · 18-01-2024

00:00 00:38:57