Aflevering 42: Dieter Penninckx Bouwde Modehuis Fng Van Start-Up Naar 800 Miljoen Euro Omzet, Tot De Ondergang En De Harde Lessen Van Het Ondernemerschap.

42: Dieter Penninckx bouwde modehuis FNG van Start-up naar 800 miljoen euro omzet, tot de ondergang en de harde lessen van het ondernemerschap.
· Aflevering van de podcast: BlackBird podcast

Dieter Penninckx is een ondernemer met een uniek verhaal dat beide kanten van de medaille in het ondernemerschap belicht. Samen met zijn echtgenote Anja en Manu begonnen ze als drie ingenieurs hun avontuur in de modewereld met de overname van een klein kinderkledingmerk dat later bekend werd onder de naam Fred&Ginger. Het werd het startschot van een steil groeiparcours met verschillende overnames, zoals Brantano en Ellos. De FNG-groep had op zijn hoogtepunt meer dan 4.000 werknemers en behaalde met meer dan 500 winkels een omzet van zo'n 800 miljoen euro in tien Europese landen. En toen brak de Coronacrisis uit, die een belangrijke rol speelde in de ondergang van FNG. Dieter ging 'serieus op zijn bakkes' (zoals hij het zelf omschrijft) en bevond zich plotseling in een realiteit waarin hij lichamelijk leeg was, onderwerp was van heel wat negatieve media-aandacht en uiteindelijk veertig dagen in voorhechtenis in de gevangenis doorbracht. Inmiddels krabbelde hij terug overeind en heeft hij opnieuw zin in het ondernemerschap. Dit aangrijpende verhaal over hoge toppen en diepe dalen in het ondernemerschap deelt hij in zijn boek "De man in de arena" en tijdens deze aflevering van de BlackBird Podcast.

BlackBird podcast

BlackBird podcast

Gemaakt door: BlackBird podcast Eerste aflevering: 21/09/2023

De podcast BlackBird podcast heeft in totaal 49 afleveringen

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

42: Dieter Penninckx bouwde modehuis FNG van Start-up naar 800 miljoen euro omzet, tot de ondergang en de harde lessen van het ondernemerschap.

BlackBird podcast · 01-02-2024

00:00 00:44:55