Aflevering 49: Inge Geerdens Verkocht Haar Eerste Bedrijf Één Week Voor De Val Van Lehman Brothers, Waarna Zij In Volle Focus Bouwde Aan Cvwarehouse Dat Vandaag Klanten Telt In 20 Landen.

49: Inge Geerdens verkocht haar eerste bedrijf één week voor de val van Lehman Brothers, waarna zij in volle focus bouwde aan CVWarehouse dat vandaag klanten telt in 20 landen.
· Aflevering van de podcast: BlackBird podcast

Inge Geerdens groeide op in een tijd waarin het credo luidde: “Studeer maar goed en kies daarna voor zekerheid.” Kort na het begin van haar carrière, na een slechte ervaring met haar toenmalige bazin, kwam Inge tot het besluit dat het werknemerschap niet voor haar weggelegd was. Het plotselinge ontslag leidde haar tot op de stoep van het BTW-kantoor. Haar keerpunt om voor het ondernemerschap te kiezen was het gevolg van een boeiende tijd waarin binnen slechts 3 jaren zowel de GSM, het Internet en de e-mail hun intrede maakten in de wereld. Zij werkte in de rekruteringssector en voorzag dat deze innovaties de sector helemaal door elkaar zouden schudden. Haar toenmalige bazin dacht daar anders over. Inge’s eerste bedrijf, Executive Research was actief in de selectie- en wervingswereld en ontwikkelde daarnaast ook een eigen softwaretool. Na enkele jaren besefte Inge dat een service en een softwaretool in één bedrijf niet houdbaar bleef. Zij splitste de activiteit af onder een tweede bedrijf met de naam CVWarehouse en om zich volledig te kunnen focussen op haar softwaretool verkocht zij enkele jaren later haar rekruteringsbedrijf, welgeteld één week voor de val van Lehman Brothers. Inge had net financiering opgehaald voor de verdere ontwikkeling en lancering van haar software en plots viel haar markt weg. Zij lanceerde een oplossing voor rekrutering in een tijd waarin niemand aanwierf. Timing is everything. De komende jaren waren heftig, maar in ware combatstijl en al kruipend door de modder wist zij haar bedrijf door deze crisisperiode heen te loodsen. Wat volgde is een duurzaam groeiparcours op eigen kracht en kapitaal. Want zoals het spreekwoord zegt: ‘banken geven een paraplu als de zon schijnt en pakken hem terug af wanneer het regent’. Vandaag wordt CVWarehouse gebruikt in 20 landen en heeft het bedrijf kantoren in Antwerpen, New York en Lissabon.

BlackBird podcast

BlackBird podcast

Gemaakt door: BlackBird podcast Eerste aflevering: 21/09/2023

De podcast BlackBird podcast heeft in totaal 49 afleveringen

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

49: Inge Geerdens verkocht haar eerste bedrijf één week voor de val van Lehman Brothers, waarna zij in volle focus bouwde aan CVWarehouse dat vandaag klanten telt in 20 landen.

BlackBird podcast · 16-05-2024

00:00 00:37:39