Aflevering Kort Bodem#16 De Kringloop Van Bodem, Plant En Koe. Wat Is Het Belang Van Een Goed Werkende Bodem Voor De Diergezondheid?

KORT Bodempodcast #16 De kringloop van bodem, plant en koe. Wat is het belang van een goed werkende bodem voor de diergezondheid?
· Aflevering van de podcast: Bodem podcast

*Dit is de korte versie van de Bodempodcast #16, beluister de volledige podcast via ?https://mijnbodemconditie.nl/bodempodcast/?* In deze aflevering van de Bodempodcast gaan we het hebben over de kringloop van bodem, plant en koe op melkveebedrijven. We zijn te gast bij melkveehouder Gerben Eising uit Sleen (Drenthe) die samen met zijn ouders een melkveebedrijf runt met ongeveer 150 koeien en bijbehorend jongvee. Verder zitten aan tafel de Boerenveearts Gerrit Hegen en akkerbouwer en monsternemer bij Eurofins, Wim Scholten. In de podcast bespreken zij vanuit hun eigen achtergrond waar zij naar kijken bij een uitslag van een bodemmonster en hoe hierin kan worden bijgestuurd. Tevens wordt uitgelegd waarom je de diertjes die in de bodem leven, net zo serieus moet nemen als de dieren die van het gras op de bodem eten. Uiteraard gaan we ook even naar buiten en zetten de schop in de grond om de bodem zelf te beoordelen. We maken ook een uitstapje naar het jongvee, wat doet een goede bodemwerking voor hen en waar kan dat fout gaan?

Bodem podcast

Bodem podcast

Gemaakt door: Boerenverstand Eerste aflevering: 14/09/2022

De podcast Bodem podcast heeft in totaal 35 afleveringen

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

KORT Bodempodcast #16 De kringloop van bodem, plant en koe. Wat is het belang van een goed werkende bodem voor de diergezondheid?

Bodem podcast · 04-06-2023

00:00 00:23:02