Aflevering Restaurants Gooien Minder Eten Weg Door Image Recognition

Restaurants gooien minder eten weg door image recognition
· Aflevering van de podcast: De Innovatiegolf

In deze aflevering is wordt Richard Beks geïnterviewd, medeoprichter en CCO van Orbisk. Het bedrijf helpt horecaondernemers hun voedselafval radicaal terug te dringen met de Orbi, een slimme monitor die voedingsmiddelen kan herkennen voor ze de prullenbak in gaan. Ook Stef Driessen, sector banker Leisure bij ABN AMRO, schuift aan bij Julia en Harry. Van productie tot consumptie wordt ongeveer een kwart van het eten in Nederland weggegooid. De horeca is verantwoordelijk voor zo’n 16 procent van dit totaal, een percentage dat impactonderneming Orbisk met zijn oplossing flink naar beneden hoopt te krijgen. Dit is niet alleen gunstig vanuit duurzaamheidsperspectief, maar helpt horecaondernemingen hun kosten terug te dringen.   In deze aflevering hoor je… … hoeveel geld de horeca jaarlijks verliest door voedselverspilling … wat ervoor nodig was om het AI-model achter de Orbi te trainen … hoe Orbisk in de overlevingsstand moest door corona … hoe support vanuit het thuisfront het verschil kan maken voor een ondernemer … op welke manier Orbisk concurrenten de baas blijft … waarom hardware een zwakke schakel kan zijn … met welke secundaire arbeidsvoorwaarden Orbisk zijn medewerkers tevreden houdt   Links: Orbisk ABN AMRO | Hoe hoteliers hun marge duurzaam kunnen verbeteren nu de kosten almaar toenemen FD | Utrechtse start-up wint duurzame innovatieprijs voor 'slimme' afvalbak Volkskrant | Horeca worstelt met voedselverspilling Hotel Technology News | Global Hotel Companies Are Deploying AI Technologies to Reduce Food Waste BCG | Closing the food waste gap Business Wire | Yum! Brands Completes Acquisition of Dragontail Systems

De Innovatiegolf

De Innovatiegolf

Gemaakt door: ABN AMRO Eerste aflevering: 28/05/2023

De podcast De Innovatiegolf heeft in totaal 11 afleveringen

Vorige aflevering

Servers in bad voor energie-efficiënte koeling

Servers in bad voor energie-efficiënte koeling

Maker: ABN AMRO Datum: 26/01/2024

Volgende aflevering

AI-robots snijden in kosten voedingsproducenten

AI-robots snijden in kosten voedingsproducenten

Maker: ABN AMRO Datum: 03-04-2024

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

Restaurants gooien minder eten weg door image recognition

De Innovatiegolf · 07-03-2024

00:00 00:44:00