Aflevering De Geschiedenis Van Informatiebeveiliging. En Hoe Is Het Gesteld Met De Cyberweerbaarheid Van Het Onderwijs? Met Gast: Jasper Van Der Horst.

De geschiedenis van informatiebeveiliging. En hoe is het gesteld met de Cyberweerbaarheid van het onderwijs? Met gast: Jasper van der Horst.
· Aflevering van de podcast: De luie IT'er: de podcast

Cybersecurity en luie IT'er? Kun je relaxed zijn over veiligheid? Niet als je het als een 'sausje achteraf' over je project heen gooit. Maar hoe kun je als (onderwijs)organisatie je Cyberweerbaarheid verhogen, oftewel je informatie beter beschermen? Door de juiste dingen te weten, kun je wellicht wel weer wat meer ontspannen. Als IT'er is het belangrijk om recente ontwikkelingen bij te houden en scherp te blijven op online veiligheid, voor jezelf en je organisatie. Zijn er nu meer uitdagingen in deze tijd versus vroeger? Of kunnen we het beter bijhouden? We praten met collega Jasper van der Horst, de Chief Information Security Officer (CISO) van de VU. Hij is degene die zich fulltime bezig houdt met informatiebeveiliging, met zijn team. In deze aflevering: - meer over de geschiedenis van cybercriminaliteit en informatiebeveiliging. - waarom Jasper als systeembeheerder begon en nu in de informatiebeveiliging werkt. - maar ook hebben we het over het belang van informatiebeveiliging in het onderwijs én de recente ontwikkelingen en uitdagingen bij de VU. Communicatie collega en co-host Peter Konieczek deelt ook zijn ervaringen met dit onderwerp. Liever het transcript lezen vanwege toegankelijkheidsredenen? Je vindt het transcript voor collega's van de VU hier. GENOEMD IN DE AFLEVERING: - Meer lezen over informatiebeveiliging bij de VU en leren wat jij kunt doen om jezelf, studenten en het onderwijs te beschermen? Lees meer. - Cybersafe yourself cursus voor medewerkers. - Cybersafe yourself cursus voor studenten. Speciale dank aan Peter Konieczek voor zijn hulp bij de audiobewerking en opnames! ---- Deze podcast wordt gemaakt door de IT-afdeling van de Vrije Universiteit in Amsterdam. Dat IT'ers lui zouden zijn is natuurlijk een klein grapje, want wat ons betreft zijn ze vooral gewoon heel goed in het besparen van energie en tijd door het vinden van handige shortcuts. In deze podcast proberen we te ontdekken welke handigheden er zijn om je leven makkelijker maar vooral ook leuker maken als IT’er. Zowel privé als op de werkvloer. Host Britt gaat erover in gesprek met collega's en externe gasten. In deze podcast geven we je in 15 minuten inzichten, nieuwtjes, overdenkingen of methodes die jouw leven positief kunnen beïnvloeden. Luister de podcast op weg naar je werk, tijdens het sporten, in je pauze of tijdens het koken. --- Send in a voice message: https://anchor.fm/luieit/message

De luie IT'er: de podcast

De luie IT'er: de podcast

Gemaakt door: De Luie IT'er Eerste aflevering: 03/07/2022

De podcast De luie IT'er: de podcast heeft in totaal 13 afleveringen

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

De geschiedenis van informatiebeveiliging. En hoe is het gesteld met de Cyberweerbaarheid van het onderwijs? Met gast: Jasper van der Horst.

De luie IT'er: de podcast · 07-02-2023

00:00 00:35:26