Aflevering Minder Stress, Meer Luiheid. Je Werkdagen Optimaliseren Als It'er: Beweging, Voeding En Ontspanning. Met: Mariëlle Spekreijse En Co-Host Dirk-Pieter Luchtenburg.

Minder stress, meer luiheid. Je werkdagen optimaliseren als IT'er: beweging, voeding en ontspanning. Met: Mariëlle Spekreijse en co-host Dirk-Pieter Luchtenburg.
· Aflevering van de podcast: De luie IT'er: de podcast

'Lui' zijn. We noemen het liever je rust pakken. Heel goed voor je. Maar vaak vullen we die rust in met scrollen of zijn we op een andere manier mentaal druk. Terwijl je dus op je bureaustoel zit, kan het zo maar zijn dat je door hoge werkdruk, veel cortisol aanmaakt. En stress is op de lange termijn erg slecht voor je. In deze aflevering hebben we het over een gemiddelde werkdag van een IT'er en kijken we naar stress, ontspanning, eten en bewegen. Je hoeft geen drastische verandering te maken zoals alleen maar biologisch eten. Maar welke kleine dingen zou je kunnen veranderen (en dan bedoelen we écht kleine dingen) om bijvoorbeeld wat minder stress te ervaren? We gaan in gesprek met Mariëlle Spekreijse, collega van het Sportcentrum VU. Mijn co-host vandaag is Dirk-Pieter Luchtenburg. Hij is programmamanager bij de dienst IT en zelf fervent fietser. Maar wellicht ontdekt hij deze aflevering nog wel een minder goeie gewoonte. Als jij als VU-collega aan de slag wilt met simpele doelen om jouw werkdag makkelijker te laten verlopen, luister dan vooral deze aflevering. We houden het simpel voor je: kleine veranderingen, groot verschil. We bespreken: - tips voor eten op thuiswerkdagen en kantoordagen. - hoe een drie minuten pauze je kan helpen stress te verlagen. - hoe je makkelijk en gezond kunt eten. - de invloed van eten op je stress/ontspanningsniveau. - hoe je structureel kunt gaan zorgen voor meer ontspanning in je werkdag. Liever het transcript lezen vanwege toegankelijkheidsredenen? Je vindt het transcript voor collega's van de VU hier. GENOEMD IN DE AFLEVERING: - Sportcentrum VU Speciale dank aan Peter Konieczek voor zijn hulp bij de audiobewerking en opnames! ---- Deze podcast wordt gemaakt door de IT-afdeling van de Vrije Universiteit in Amsterdam. Dat IT'ers lui zouden zijn is natuurlijk een klein grapje, want wat ons betreft zijn ze vooral gewoon heel goed in het besparen van energie en tijd door het vinden van handige shortcuts. In deze podcast proberen we te ontdekken welke handigheden er zijn om je leven makkelijker maar vooral ook leuker maken als IT’er. Zowel privé als op de werkvloer. Host Britt gaat erover in gesprek met collega's en externe gasten. In deze podcast geven we je in 15 minuten inzichten, nieuwtjes, overdenkingen of methodes die jouw leven positief kunnen beïnvloeden. Luister de podcast op weg naar je werk, tijdens het sporten, in je pauze of tijdens het koken. --- Send in a voice message: https://anchor.fm/luieit/message

De luie IT'er: de podcast

De luie IT'er: de podcast

Gemaakt door: De Luie IT'er Eerste aflevering: 03/07/2022

De podcast De luie IT'er: de podcast heeft in totaal 13 afleveringen

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

Minder stress, meer luiheid. Je werkdagen optimaliseren als IT'er: beweging, voeding en ontspanning. Met: Mariëlle Spekreijse en co-host Dirk-Pieter Luchtenburg.

De luie IT'er: de podcast · 09-03-2023

00:00 00:40:09