Aflevering Mindfulness Van De Ademhaling

Mindfulness van de ademhaling
· Aflevering van de podcast: De ontwaakte ondernemer

Hier begin ik met een aantal eenvoudige meditatie oefeningen die kunnen helpen bij het verduidelijken van het inzicht in leegte. De meeste van deze meditaties gaan over mindfulness, een belangrijke factor van geest die we eenvoudig kunnen definiëren als "weten wat je ervaring is in het huidige moment is." Deze eerste oefening richt zich op de ervaring van de ademhaling. Ga rustig zitten op een kussen op de grond of in een stoel. Houd je rug vrij recht maar niet stijf, zodat het alert maar ook ontspannen voelt. Laat je handen rusten in je schoot of op je bovenbenen. Sluit zachtjes je ogen. Voel je lichaam in deze zithouding. Je weet dat dit jouw ervaring van zitten is in het huidige moment, dus kunnen we dit "mindfulness van de lichaamshouding" noemen. Terwijl je je lichaam voelt, let dan op wat er gebeurt als je inademt. Gewoon voel het lichaam als een inademing binnenkomt. Nu let op wat er gebeurt als je uitademt. Voel het lichaam als de uit-adem uitademt. Blijf het lichaam voelen terwijl je bewust bent van elke in- en uitademing. Als je aandacht afdwaalt in een reeks van gedachten, maak je geen zorgen. Wanneer je merkt dat dit is gebeurd, keer dan zachtjes terug aandacht terug naar de volgende inademing of uitademing. Ga door met het geven van volledige aan de ademhaling zoals je die voelt in je lichaam. Dit wordt "mindfulness van de ademhaling" genoemd.

Mindfulness van de ademhaling

De ontwaakte ondernemer · 10-01-2023

00:00 00:33:20