Aflevering S3e9: Waarom Het Nog Wel Even Zal Duren Voordat Er Twee Nieuwe Kerncentrales In Borssele Staan

S3E9: Waarom het nog wel even zal duren voordat er twee nieuwe kerncentrales in Borssele staan
· Aflevering van de podcast: De PZC deze week

De nieuwe kerncentrales kunnen er in 2031 staan, zegt de een. Dat gaat veel langer duren, zegt de ander. Wie heeft er gelijk? En welke voorwaarden stellen de inwoners van Borssele aan de komst van de centrales? In de nieuwste aflevering van de PZC deze week bespreken Rolf Bosboom en Noortje de Kroo de mogelijke komst van nieuwe kerncentrales in Borssele met verslaggevers Theo Giele en Mario Wisse.

Theo Giele: ,,De huidige directeur van de kerncentrale zei ‘als je het per se wil, staat de nieuwe kerncentrale er in 2031’,” maar hoe realistisch is dat? Mario Wisse: ,,Bij elke kerncentrale waar ik ooit over heb gelezen, wordt alles sowieso veel duurder, en het duurt veel langer.” Ook vertelt hij over de Borsselse voorwaarden die deze week werden overhandigd aan de minister. Wat voor eisen stellen de Borsselenaren? Luister de podcast hier. See omnystudio.com/listener for privacy information.

De PZC deze week

De PZC deze week

Gemaakt door: PZC Eerste aflevering: 04/04/2022

De podcast De PZC deze week heeft in totaal 104 afleveringen

Vorige aflevering

Volgende aflevering

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

S3E9: Waarom het nog wel even zal duren voordat er twee nieuwe kerncentrales in Borssele staan

De PZC deze week · 27-10-2023

00:00 00:18:27