Aflevering E46: Minderjarige Jongeren, Maar Volwassen Geweld

E46: Minderjarige jongeren, maar volwassen geweld
· Aflevering van de podcast: De Taghi Podcast

Een groep jongens die op station Bijlmer een man in elkaar trapt en op het spoor duwt, een dodelijke steekpartij op een festival. De criminaliteit onder jongeren mag dan dalen, de hevigheid neemt juist toe, vertellen misdaadjournalisten Wouter Laumans en Paul Vugts in deze podcast.

Paul: “Jongeren denken dat ze zich moeten bewapenen omdat ze onveilig zijn. Ze zijn bijvoorbeeld zelf weleens bedreigd.”

Wouter: “Door hun leeftijd loopt zoiets vaak verkeerd af. Jongeren kunnen de gevolgen van hun daden niet overzien, de prefrontale kwab in de hersenen is gewoon nog niet volgroeid. De vernietigende gevolgen van zo’n messteek zijn nog niet doorgedrongen.”

Paul: “ Deze jongens komen uit een omgeving waar drugs uithalen, vechtpartijen op de kermis en aanslagen op woningen de norm zijn. Ze zijn vaak wel op plekken al in beeld, bij de hulpverlening of op school. Er is altijd wel een signaal dat het niet helemaal lekker gaat.”

Kan deze spiraal van geweld worden doorbroken en uit welke omgeving komen deze jongeren eigenlijk? Je hoort het in deze aflevering van de Parool Misdaadpodcast. Support the show: https://krant.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.

De Taghi Podcast

De Taghi Podcast

Gemaakt door: DPG Media Eerste aflevering: 30/06/2020

De podcast De Taghi Podcast heeft in totaal 66 afleveringen

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

E46: Minderjarige jongeren, maar volwassen geweld

De Taghi Podcast · 16-06-2023

00:00 00:35:35