Aflevering Het Criminele Circuit Van Quincy Promes: ‘Beeld Is Dat Hij Tot Zijn Ellebogen In De Coke Zat’

Het criminele circuit van Quincy Promes: ‘Beeld is dat hij tot zijn ellebogen in de coke zat’
· Aflevering van de podcast: De Taghi Podcast

De Amsterdamse profvoetballer Quincy Promes is veroordeeld tot 1,5 jaar cel voor een steekpartij, het OM verdenkt hem ook van de handel in cocaïne. ‘Het beeld wat naar voren komt is dat Promes tot aan zijn ellebogen in de coke zat,’ vertellen misdaadjournalisten Paul Vugts en Wouter Laumans.

Promes werd ten tijde van de steekpartij afgeluisterd door de politie omdat hij werd verdacht van de handel in cocaïne. Paul Vugts: “Over die steekpartij zei hij: ‘Het slachtoffer heeft geluk gehad, ik had hem in zijn nek willen pakken’. En: ‘als iemand problemen zoekt kan ik waarschuwen, de volgende keer krijgt hij kogels.’ Dat is echt onderwereldgedrag.”

Wouter Laumans: “Hij was een rolmodel, hij komt uit een buurt waar jongens ervan dromen om rapper of topvoetballer te worden. Promes heeft het allerhoogste behaalt, en doet dan dit. Dat heeft de rechtbank hem zwaar aangerekend.”

Als Promes naar Nederland komt, moet hij niet alleen zijn celstraf uitzitten, maar heeft dat ook grote financiële gevolgen. “Hij moet een schadevergoeding betalen aan zijn neef, hij is Ajax meer dan een miljoen aan transfervergoeding schuldig, en kan als hij schuldig wordt bevonden aan cokehandel ook nog een ontnemingsvordering verwachten.”

Hoe dat precies zit hoor je in deze aflevering van de Parool Misdaadpodcast. Support the show: https://krant.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.

De Taghi Podcast

De Taghi Podcast

Gemaakt door: DPG Media Eerste aflevering: 30/06/2020

De podcast De Taghi Podcast heeft in totaal 66 afleveringen

Vorige aflevering

E46: Minderjarige jongeren, maar volwassen geweld

E46: Minderjarige jongeren, maar volwassen geweld

Maker: DPG Media Datum: 16/06/2023

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

Het criminele circuit van Quincy Promes: ‘Beeld is dat hij tot zijn ellebogen in de coke zat’

De Taghi Podcast · 30-06-2023

00:00 00:35:37