Aflevering E48: Waarom Strenger Straffen Van Minister Dilan Yesilgöz Alléén Nooit De Oplossing Is

E48: Waarom strenger straffen van minister Dilan Yesilgöz alléén nooit de oplossing is
· Aflevering van de podcast: De Taghi Podcast

Minister Dilan Yesilgöz van Justitie en Veiligheid wil zwaardere maatregelen voor de bestrijding van georganiseerde misdaad. Ze heeft daarbij gekeken naar de Italiaanse aanpak van de maffia. Misdaadjournalisten Wouter Laumans en Paul Vugts zetten daar hun vraagtekens bij. ‘Je moet niet denken dat harder straffen de oplossing is.’ 

De minister wil bijvoorbeeld dat de straffen voor drugsdelicten omhoog gaan. Wouter Laumans: “Je moet niet denken dat harder straffen de oplossing is. De straffen zijn al heel stevig in Nederland. De rechtse regering heeft dit overigens deels zelf veroorzaakt, door arme wijken te verwaarlozen en buurtwerk kapot te maken.”

Paul Vugts: “We hebben geen maffia, maar wel narcoterreur en enorme hoeveelheden cocaïne die hier binnen komen. Je moet niet denken: we gooien het maximum omhoog en dan wordt dat gevonnist. In al die zaken met onderschepte pgp-berichten zie je straffen van 9, 10, 12 jaar - dat doen rechters al, die gaan niet ineens zwaardere straffen opleggen.

Hoe we niet alleen door een juridische maar ook door een economische bril naar de aanpak van drugshandel kunnen kijken, waarom de prijs van cocaïne historisch laag is en hoe de hele rechtsketen piept en kraakt, hoor je in deze aflevering van de Parool Misdaadpodcast.

Reageren? Mail naar misdaad@parool.nl Support the show: https://krant.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.

De Taghi Podcast

De Taghi Podcast

Gemaakt door: DPG Media Eerste aflevering: 30/06/2020

De podcast De Taghi Podcast heeft in totaal 66 afleveringen

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

E48: Waarom strenger straffen van minister Dilan Yesilgöz alléén nooit de oplossing is

De Taghi Podcast · 13-07-2023

00:00 00:36:23