Aflevering E49: Wéér Vertraging In Taghi’S Liquidatieproces: ‘Verdachten Willen Nu Weleens Duidelijkheid’

E49: Wéér vertraging in Taghi’s liquidatieproces: ‘Verdachten willen nu weleens duidelijkheid’
· Aflevering van de podcast: De Taghi Podcast

De arrestatie van Weski, geen advocaten, nieuwe advocaten, de vraag om uitstel: het grote liquidatieproces Marengo, tegen Ridouan Taghi en 16 medeverdachten, sleept zich voort. 

De rechtbank zou op 20 oktober uitspraak doen, maar heeft dat voornemen laten vallen wegens ‘complexiteit’ van de zaak. Taghi heeft nieuwe advocaten, maar die willen uitstel om zich in te lezen en de kroongetuige zit ondertussen nog zonder verdediging. Iedere verdachte in de zaak heeft op zijn eigen manier belang bij duidelijkheid, maar dat blijft uit.

Wouter Laumans: “Naast Ridouan Taghi en Saïd Razzouki staan in Marengo ook verdachten terecht voor betrekkelijk kleine vergrijpen, zoals het regelen van auto’s. Voor hen betekent die vertraging telkens dat ze geen duidelijkheid hebben over wanneer ze verder kunnen met hun leven opbouwen.”

Paul Vugts: “Ook voor de kroongetuige moet het een keer eindig zijn, die gaat een keer naar buiten. Hij zit al sinds januari 2017.”

“Er is 8 jaar tegen hem geëist, zijn advocaten rekenen op 6,5 jaar. Dat is dus ongeveer nu, maar er moet een vonnis zijn voor hij eruit kan.”

Waarom beschuldigt Saïd Razzouki in zijn laatste woord kroongetuige Nabil B. ineens van een moord. Hoe zit het met de zaak tegen Weski, en maakt Taghi terecht bezwaar tegen zijn detentie-omstandigheden? Je hoort het in de nieuwste aflevering van de Parool Misdaadpodcast. Support the show: https://krant.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.

De Taghi Podcast

De Taghi Podcast

Gemaakt door: DPG Media Eerste aflevering: 30/06/2020

De podcast De Taghi Podcast heeft in totaal 66 afleveringen

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

E49: Wéér vertraging in Taghi’s liquidatieproces: ‘Verdachten willen nu weleens duidelijkheid’

De Taghi Podcast · 27-07-2023

00:00 00:39:22