Aflevering E56: Rondom Marengo Speelt Een Serie Rechtszaken Met Zeer Grof Geweld

E56: Rondom Marengo speelt een serie rechtszaken met zeer grof geweld
· Aflevering van de podcast: De Taghi Podcast

Rondom de grote liquidatieprocessen Marengo en Eris spelen een trits andere strafzaken tegen verdachten die justitie aan Taghi linkt. Misdaadjournalisten Paul Vugts en Wouter Laumans knopen ze aan elkaar. ‘De achternaam Taghi is een soort vloek.’

Volgens Paul Vugts en Wouter Laumans hebben de rechtszaken een aantal dingen gemeen. “Het gaat om een mix van zaken met zeer grof geweld, maar ook de manier waarop wordt gesproken over drugs en over ‘waggies’ en ‘hitters’."

Vugts: “Het beleid van justitie is alles rond criminele samenwerkingsverbanden te strippen, de hele criminele machtsstructuur aanpakken. Met als eerste goede voorbeeld Ridouan Taghi.” In een groot deel van de zaken zijn dan ook familieleden van Taghi betrokken, zoals neef Anouar, en zijn oudste zoon Faissal.

Laumans: “De naam Taghi is een soort vloek, het is een van de meest onderzochte families van Nederland op dit moment.”

In de rechtbank in Arnhem speelt bijvoorbeeld een zaak rondom Aimane Taghi. "Zijn verweer is dat hij er met de haren wordt bijgesleept: 'ik ben er alleen voor mijn achternaam.' Maar als ze in de pgp-berichten kijken is er heus echt wel wat.”

Verder in deze aflevering: de rol van het Poolse ‘uitzendbureau voor geweld’ van Krystian M., en het eigen verweer van Anouar Taghi.

  Support the show: https://www.kiosk.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.

De Taghi Podcast

De Taghi Podcast

Gemaakt door: DPG Media Eerste aflevering: 30/06/2020

De podcast De Taghi Podcast heeft in totaal 66 afleveringen

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

E56: Rondom Marengo speelt een serie rechtszaken met zeer grof geweld

De Taghi Podcast · 29-11-2023

00:00 00:39:45