Aflevering Meevoelen, Meedenken En Toch Standvastig Blijven. Een Interview Met Erry Stoové, Voormalig Bestuursvoorzitter Van De Sociale Verzekeringsbank.

Meevoelen, meedenken en toch standvastig blijven. Een interview met Erry Stoové, voormalig bestuursvoorzitter van de Sociale Verzekeringsbank.
· Aflevering van de podcast: De top kijkt om

Erry Stoové was tot 2012 bestuursvoorzitter van de Sociale Verzekeringsbank. “De parel in de kroon van de sociale zekerheid”, zoals hij het zelf noemt. Hoewel hij in het beleid begon, was hij bovenal uitvoeringsbaas. Hij stond voor de burger en diens rechten. Zijn ervaring binnen het beleid hielp hem dikwijls de juiste snaren te raken. “Je weet hoe het gaat op zo’n departement, je kunt meevoelen. Dan probeer je natuurlijk ook mee te denken en toch standvastig te blijven.” Wanneer wet, geweten of zijn mensen hem dat ingaven, koos hij een eigen koers. Zijn les voor uitvoeringsdirecteuren: “Wees congruent en vooral integer. Heb een hoge morele standaard.” Luister naar Erry Stoové in gesprek met hoogleraren Bestuurskunde Zeger van der Wal en Sandra van Thiel.

De top kijkt om

De top kijkt om

Gemaakt door: Interviews met oud-ministers, oud-staatssecretarissen en oud-topambtenaren Eerste aflevering: 25/03/2022

De podcast De top kijkt om heeft in totaal 35 afleveringen

Vorige aflevering

Martin van Rijn

Martin van Rijn

Maker: Interviews met oud-ministers, oud-staatssecretarissen en oud-topambtenaren Datum: 31/05/2022

Volgende aflevering

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

Meevoelen, meedenken en toch standvastig blijven. Een interview met Erry Stoové, voormalig bestuursvoorzitter van de Sociale Verzekeringsbank.

De top kijkt om · 17-03-2023

00:00 01:07:36