Aflevering Corine Latour, Lector Opleidingsmanager Verpleegkunde Hva En Nieuwe Voorzitter Van Het Loov. Over Uitstroom Én Behoud Van Studenten In De Zorg.

Corine Latour, lector opleidingsmanager verpleegkunde HvA en nieuwe voorzitter van het LOOV. Over uitstroom én behoud van studenten in de zorg.
· Aflevering van de podcast: De Zorg podcast

In januari 2022 las ik een artikel in de Volkskrant. Het betrof een voorstel of idee om de HBO-V anders in te richten zodat deze beter aansloot op de wensen van studenten die zich bijvoorbeeld snel willen specialiseren. Deze studenten kunnen makkelijk leren en volgen vaak een honnorship programma. Na diplomering blijkt de praktijk niet altijd voordelig aan te sluiten voor deze studenten. Zij kiezen dan vaak voor een master in plaats van een plek op een ICU of SEH waar zij zo hard nodig zijn.  Luister mee naar ons gesprek over de uitstroom. (die cijfers liggen toch wat anders dan ik dacht) en over het behoud van studenten tijdens en na hun opleiding. Corine is sinds september 2022 voorzitter van het LOOV( Landelijk Overleg (hbo-)Opleidingen Verpleegkunde (LOOV) aan het eind van het gesprek hoor je dat o.a. leiderschap een plaats krijgt in de HBO-V opleiding in de toekomst. 

De Zorg podcast

De Zorg podcast

Gemaakt door: Marije Eerste aflevering: 05/04/2022

De podcast De Zorg podcast heeft in totaal 38 afleveringen

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

Corine Latour, lector opleidingsmanager verpleegkunde HvA en nieuwe voorzitter van het LOOV. Over uitstroom én behoud van studenten in de zorg.

De Zorg podcast · 28-09-2022

00:00 00:51:14