Aflevering Eigen Veiligheid Eerst! Een Principe Uit De Ambulancewereld Waar De Rest Van De Zorg Ook Zijn Voordeel Mee Kan Doen.

Eigen veiligheid eerst! Een principe uit de ambulancewereld waar de rest van de zorg ook zijn voordeel mee kan doen.
· Aflevering van de podcast: De Zorg podcast

Eigen veiligheid eerst. Je zou denken dat je als ambulance verpleegkundige in opleiding als eerste leert hoe je bloedingen kan stelpen of hoe je een goede reanimatie opstart. Dat leer je natuurlijk wel, maar het allereerst leer je dat eigen veiligheid het belangrijkste is. Logisch, want als ik en  mijn collega chauffeur omvallen is er überhaupt geen hulpverlening meer.  Dit leer je alleen door er bij iedere hulpverlening bij stil te staan net zolang totdat het op je harde schijf staat en het een automatisme is.  Dat dit een onderdeel is van leiderschap werd me later pas duidelijk. Persoonlijk leiderschap gaat er ook over om eerst te kijken wat een situatie voor jou betekent. Onmisbaar dus in het huidige zorglandschap!Luister hoe je dit in kunt zetten in jouw leven.

De Zorg podcast

De Zorg podcast

Gemaakt door: Marije Eerste aflevering: 05/04/2022

De podcast De Zorg podcast heeft in totaal 37 afleveringen

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

Eigen veiligheid eerst! Een principe uit de ambulancewereld waar de rest van de zorg ook zijn voordeel mee kan doen.

De Zorg podcast · 15-11-2022

00:00 00:26:31