Aflevering Jasperina Brouwer. Verpleegkundige, Universitair Docent En Onderzoeker. Vertelt Over Haar Onderzoek Naar Behoud Van Zorgprofessionals.

Jasperina Brouwer. Verpleegkundige, universitair docent en onderzoeker. Vertelt over haar onderzoek naar behoud van zorgprofessionals.
· Aflevering van de podcast: De Zorg podcast

Waarom blijf jij werken in de zorg of waarom wil je juist vertrekken? Wat moet er veranderen zodat meer verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten in de zorg blijven werken? Dr. Jasperina Brouwer van de Rijksuniversiteit Groningen doet hier onderzoek naar. Genoeg redenen om haar uit te nodigen voor een interessante aflevering van de Zorg podcast. Wat zijn haar eerste bevindingen? Het is nog te vroeg voor conclusies maar een aantal zaken springen in het oog: - het belang van een hecht team komt vaak naar voren - er is behoefte aan duobanen - salaris=waardering. Op dit moment blijft het salaris van zorgprofessionals  achter op de salarissen van andere beroepen in de zorg. Verder praten we over beginnende verzorgenden en verpleegkundigen. Hoe ziet hun netwerkvoorkeur eruit? Wat kunnen we doen om stagiaires, ondanks de drukte, toch onderdeel te laten voelen van het team. Helaas heeft COVID het onderzoek vertraagt. Jasperina (en ik ook) roept iedereen op om de vragenlijst in te vullen. Ook managers in de zorg worden opgeroepen om aan een interview deel te nemen met Jasperina zodat naar het managementfilter gekeken kan worden. Klik op de link voor de vragenlijst van het onderzoek: https://rug.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_a9PgusMIdsF4wqG

De Zorg podcast

De Zorg podcast

Gemaakt door: Marije Eerste aflevering: 05/04/2022

De podcast De Zorg podcast heeft in totaal 38 afleveringen

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

Jasperina Brouwer. Verpleegkundige, universitair docent en onderzoeker. Vertelt over haar onderzoek naar behoud van zorgprofessionals.

De Zorg podcast · 26-10-2022

00:00 00:52:21