Aflevering #227 Luckas Vander Taelen. De Drie Boeken Die Je Moet Gelezen Hebben Volgens Reportagemaker En Schrijver Luckas Vander Taelen.

#227 Luckas Vander Taelen. De drie boeken die je moet gelezen hebben volgens reportagemaker en schrijver Luckas Vander Taelen.
· Aflevering van de podcast: drie boeken

Luckas Vander Taelen (1958) is geboren in Aalst, sinds zijn studententijd woont hij in Brussel. Ik zocht hem thuis op in Vorst, waar hij woont met zijn vrouw. Luckas Vander Taelen heeft in zijn leven reportages gemaakt, ondermeer voor het programma Striptease op de RTBF. Hij maakte ook De Laatste Getuigen, waarin hij met mensen die tijdens de tweede wereldoorlog in een concentratiekamp gezeten hebben, terugging naar de kampen. Hij heeft in de politiek gezeten: was schepen in Vorst en senator. En hij schreef verschillende boeken. Eén ervan gaat over zijn grootvader Achille, die brieven schreef van aan het front van de eerste wereldoorlog. We gingen in de keuken zitten. Hij vertelt dat hij voorzitter is van het Louis Paul Boon genootschap, en hoe hij Louis Paul Boon ooit thuis bezocht heeft samen met zijn moeder. Over de professor filosofie aan de VUB die zijn leven veranderde. En ik vraag hem hoe hij terugkijkt naar zijn reportagereeks De laatste getuigen. Alle boeken en auteurs uit deze aflevering vind je?? ???????????????????in de shownotes op wimoosterlinck.be????????????????????? Wil je de nieuwsbrief in je mailbox? ?????????????????????wimoosterlinck.substack.com????????????????????? Wil je de podcast steunen? Bestel je boeken dan steeds via ???????????????????de ??link op wimoosterlinck.be???????????????????!?? Merci. De drie boeken van Lucas Vander Taelen zijn:  1. Louis Paul Boon: De voorstad groeit 2. Louis Ferdinand Céline: Voyage au bout de la nuit 3. Albert Camus: Le mythe de Sisyphe Luister ook naar de drie boeken van: ???????????Sandro Veronesi???????????, ???????????Clara Cleymans???????????, ???????????????????????????????????????????????????????Ish Ait Hamou??????????????????????, ???????????Tom Lenaerts???????????, ?????????????????????Michèle Cuvelier??????????????????????, ???????????Stefan Hertmans???????????, ????????????Imke Courtois??????????????????????, ?????????????????????Roos Van Acker?????????????????????, ?????????????????????Wim Opbrouck?????????????????????, ?????????????????????Evi Hanssen?????????????????????, ?????????????????????Stijn Meuris?????????????????????, ?????????????????????Lara Chedraoui?????????????????????, ?????????????????????Johan Braeckman?????????????????????, ?????????????????????Sophie Dutordoir?????????????????????, ?????????????????????Freek de Jonge????????????????????? en ?????????????????????vele anderen?????????????????????.

drie boeken

drie boeken

Gemaakt door: Wim Oosterlinck Eerste aflevering: 12/11/2019

De podcast drie boeken heeft in totaal 235 afleveringen

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

#227 Luckas Vander Taelen. De drie boeken die je moet gelezen hebben volgens reportagemaker en schrijver Luckas Vander Taelen.

drie boeken · 20-02-2024

00:00 00:57:47