Aflevering Klaar Voor De Toekomstige Behoefte Van Het Bedrijfsleven - Interview Met Monique Benda, Hr Director Bij Dentsu Benelux

Klaar voor de toekomstige behoefte van het bedrijfsleven - Interview met Monique Benda, HR Director bij dentsu Benelux
· Aflevering van de podcast: Flow in organisaties

In deze podcast spreek ik Monique Benda, HR Director bij dentsu Benelux. Dentsu Benelux heeft vestigingen in Amsterdam, Rotterdam en Brussel. Monique en ik zien en spreken elkaar op het hoofdkantoor in Amsterdam, waar het bruist. Dat voel je aan de energie die er hangt als je binnen komt. En dat gevoel klopt met een van de dentsu waarden: We choose excitement, tastbaar gemaakt in alles wat ze creëren, zoals de campagne van Volkswagen: Snelweg sprookjes, Ink met Max verstappen en vele andere gave projecten. Volgens Monique, en ik bevestig dat van harte, is het om flow te laten stromen bij medewerkers vooral belangrijk dat medewerkers op de juiste plek zitten in een goede cultuur. Binnen een cultuur ontstaan vaak subculturen. Dentsu Benelux kent ook subculturen. Zo heeft dentsu 3 servicelijnen: media, creatie en CXM. En elke servicelijn heeft zijn eigen subcultuur met eigen DNA. Dat kan en mag prima naast elkaar bestaan. Het gaat bij dentsu om de kracht van samen, de vermenigvuldiging met elkaar. Als je iets doet waar je veel plezier uit haalt, kom je in een staat van flow. Dus is het aan de organisatie om de juiste tools aan te reiken, zodat medewerkers hun full potential kunnen benutten. Wat is voor Monique belangrijk om in een staat van flow te komen? Het hebben van een strategie en doelen is een belangrijke randvoorwaarde voor flow, volgens Monique. Zo heeft dentsu een yearly development plan. Continu blijven ontwikkelen is ontzettend belangrijk. Het gaat niet om harde targets, maar om hóe je je gaat ontwikkelen om je doelstellingen te halen. En zoiets loopt niet knip en klaar van begin tot eind van het jaar. Een doel kan doorlopen in een volgend jaar of veranderen door omstandigheden. Maar het is wel belangrijk om richting te hebben, een purpose. Bij dentsu is een ongelooflijk belangrijk doel dat iedereen zich 100% veilig en 100% welkom voelt. Ze nemen daarom de diversity, equity and inclusion survey af. Is dat haalbaar, de 100% halen? Zelfvertrouwen speelt bijvoorbeeld ook een belangrijke rol in het gevoel van veiligheid. We praten verder over generatie Z. Over hoe deze generatie hoge verwachtingen heeft van zichzelf én de omgeving. Er zit ook een keerzijde aan die enorme ambitie. Jonge mensen vragen enorm veel van zichzelf, dus reikt dentsu veel tools aan om hiermee om te gaan. Er wordt veel aandacht besteed aan timemanagement en vitale en emotionele gezondheid. Monique wil dentsu Benelux klaarstomen voor de toekomstige behoefte van het bedrijfsleven. Wat is die toekomstige behoefte eigenlijk? En welke vaardigheden zijn belangrijk voor de toekomst om te ontwikkelen? Is het schoolsysteem hier al voldoende op ingericht? Hoe ga je om met de verschillende behoeften van meerdere generaties? En hoe zorg je ervoor dat de generaties van elkaar kunnen leren? Je hoort het in deze podcast Inspiratie gegarandeerd.

Flow in organisaties

Flow in organisaties

Gemaakt door: Rachel Gasper-Rothengatter Eerste aflevering: 24/07/2022

De podcast Flow in organisaties heeft in totaal 26 afleveringen

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

Klaar voor de toekomstige behoefte van het bedrijfsleven - Interview met Monique Benda, HR Director bij dentsu Benelux

Flow in organisaties · 02-12-2022

00:00 00:34:48